четвер, 1 серпня 2024 р.

Як брешуть інстаграм-красуні та красені?

 По той бік новин

Як брешуть інстаграм-красуні та красені?
🦉Допис підготовлено для дитячого проєкту з критичного мислення По той бік новин Kids. Тицьніть на посилання, підпишіться на сторінку і полайкайте, що вам сподобається😉 Сова буде вдячна! А тепер до справи!
Як інстаграм-красуні вводять в оману своїх підписників та підписниць?
Можливо ви іноді бачили фото “до” та “після”, де інстаграм-блогерки/блогери розповідають, як стали стрункішими та красивішими, завдяки всяким модним дієтам і вправам.
Іноді люди дійсно скидають вагу, завдяки фізичним вправам та меншій кількости калорій в раціоні.
Проте, в соціальних мережах не рідко вдаються до обману❗️
📌 І зараз ми розкажемо, які трюки видають за нібито дієвість нібито ефективних дієт.
❌ Іноді щоб “схуднути” треба… не прати джинси!
Так-так, вам не почулося. Про цей трюк у своїй обліковці розповіла журналістка та впливовиця @danamercer: https://www.instagram.com/danaemercer/
Якщо джинси тільки попрати, вони можуть сидіти доволі тісно.Через деякий час тканина розтягується, що створює відчуття того, що джинси нібито завеликі, так, якби людина схудла. Саме час робити фото “до” і “після” та збирати вподобайки (забуваючи про те, що брехати - погано).
🗣 "Починається сезон реклам про дієти.
Різні компанії намагатимуться продати людям детокси й дієти.
І показувати для цього “перетворення”.
І хоча, звичайно, деякі “до” і “після” — реальні,
Багато з них — фейкові.
Часто використовують ось такі хитрощі.
Тому будьте обережні зі своїми грошима.
Обережно зі своїми почуттями.
І пам’ятайте, що онлайн не завжди реальний”, — написала вона в дописі: https://www.instagram.com/p/C1Xf7wINDIu/
❌ Часто фільтри допомагають брехати
Не беремося казати, добре використовувати фільтри чи ні, проте точно погано брехати, мовляв, вдалося схуднути завдяки сумнівній дієті, а насправді людину змінив фільтр! Таких фільтрів безліч і це часто застосунки, для яких використовують технології штучного інтелекту.
З етичних міркувань, ми не посилатимемося тут на них, адже вважаємо такі речі шкідливими.
✅ Краса — це не лише худорлявість, красиві тіла бувають різної статури. А стрункість не завжди означає здоров'я. Проте, ці фільтри використовують як доказ того, що якась дієта працює.
💃Іноді “краса” — це правильна поза та освітлення
Загалом, ці знання не завадять. Знати, яка поза пасує тобі більше, а яке освітлення зробить фото красивішим — дуже корисно. Проблема виникає тоді, коли ці знання намагаються подати як схуднення. Якого не було (і яке часто не потрібне).
✅ Українська фотографка @vladimirovna, яка у своєму блозі розповідає про цікаві та корисні лайфхаки з фільмування та фотографування каже, що “не бійтесь їсти булочки, просто фоткайтеся з боковим світлом”: https://www.instagram.com/p/C70RWojuiqP/
🦉 ВИСНОВОК:
У соціальних мережах багато брехні заради підписників та популярности. Не довіряй, а перевіряй!
Краса в різноманітності. Ми всі дуже різні. Хтось худенький, хтось повненький. Фізична активність та різноманітне харчування, де є багато фруктів та овочів потрібне людям будь-якої комплекції. Можна бути худим, але хворобливим.
Краще не намагатися бути схожими на популярного блогера та блогерку, краще придивитися до себе. В чому твоя фішка? Зверни увагу нарешті на власну крутість і прояви її без фільтрів та брехні!
✒️ Досліджувала Наталка Бушковська

P.S. А це з коментарів до допису. Зверніть увагу на кількість вподобайок у блогера, які не помітили фотошопу.







Немає коментарів:

Дописати коментар