пʼятниця, 2 серпня 2024 р.

Про образу

 Міжнародна Психологічна Асоціація Проективних Методик

Людина сама приймає рішення, ображатися чи ні ?!
Кожній людині властиво ображатися.
Незважаючи на те, що почуття образи дуже поширене і його регулярно відчуває кожна людина, необхідно розуміти його шкідливість і піддаватися цьому відчуттю як можна менше.
Нікого нічим неможливо образити.
Людина сама приймає рішення, ображатися їй чи ні. У більшості випадків, звичайно, ображається: а як ще сприймати несправедливе зауваження, як ще показати світові своє невдоволення рівнем життя?
У своїх образах дорослі люди виглядають дещо смішними і схожими на дітей молодшого шкільного віку, які образами і рясними сльозами домагаються уваги.
👆Образа – деструктивне відчуття , що заважає розвитку особистості.
Якщо впустити образу до себе в душу і дозволити їй там влаштуватися, вона стане основним відчуттям, що не дозволяє розвиватися іншим почуттям. Вона ж і почне знищувати все найблагородніші пориви людини, необхідні для особистісного зростання.
👉В основі всіх образ лежать невиправдані очікування і нереалізовані бажання .
У спілкуванні з близькими людьми, до яких ви небайдужі, ви перебуваєте в постійному очікуванні чогось: ось мама купить ляльку (не купила); ось мій друг сьогодні заради мене раніше звільниться від справ, і ми підемо в кафе (не звільнився, не пішли)... І пішло-поїхало: образи виникають на рівному місці, практично з ваших фантазій.
Таким чином, ображена людина знищує не тільки себе, але і нав’язує деструктивні відчуття своїм близьким.
☝️Щоб образа не руйнувала ваш світ, ваші плани, вашу особистість, необхідно навчитися трансформувати це негативне відчуття в позитивну енергію успіху і розвитку
Згідно зі статистикою, більшість людей найбільше образ затамували на себе: міг би зробити, але не зробив, міг би сказати, але промовчав, якби я тоді вчинив інакше, зараз все було б по-іншому. Якщо Ви накопичили образи, в ваших силах перетворити їх в енергію для розвитку та особистісного зростання. І це не пізно в будь-якому віці, сказати: «Я був неправий, але я себе прощаю і дозволяю собі досягати тих цілей, яких я гідний!».
Краще припиніть очікувати від оточуючих необхідної вам моделі поведінки, якихось позитивних на ваш погляд змін прямо тут і зараз 🤲

Немає коментарів:

Дописати коментар