четвер, 29 серпня 2024 р.

Маніпуляція чи ні?

 Florence Centre

🤓 Маніпуляція чи ні? 🤓
Дуже часто в повсякденному житті маніпулятивні фрази маскуються під звичайні, але залишають неприємний осад у вигляді почуття провини, образи або роздратування. Щоб розуміти чи маніпулюють вами, необхідно звернути увагу на декілька моментів:
  • Емоційна реакція. У звичайному спілкуванні ми відчуваємо себе комфортно і зрозуміло. Якщо ж після розмови з’являється відчуття провини чи тривоги, то, скоріш за все, вами маніпулюють.
  • Ясність намірів. У відкритому спілкуванні люди прямо висловлюють свої потреби та бажання. Під час маніпуляцій використовуються приховані наміри, натяки та подвійні сенси, щоб досягти свого.
  • Почуття обов’язкові. В маніпулятивних відносинах ви можете відчувати себе змушеним виконувати вимоги іншої людини, навіть якщо вам це не подобається чи не підходить.
Важливо розуміти, що часом люди не розуміють, що вони маніпулюють. Це може відбуватися несвідомо через власні страхи та переживання, а також через невміння інакше будувати відносини (відсутність конструктивного досвіду). Але не залежно від причин, маніпуляції завжди шкодять відносинам.
‼️ Для роздумівА як часто і з яких причин особисто ви маніпулюєте іншими?





Немає коментарів:

Дописати коментар