вівторок, 19 березня 2024 р.

Розлади харчової поведінки

 Центр здоров'я та розвитку "Коло сім'ї"

🍔🍽Ти їси забагато!
Ти їси замало!
Схудни!
Погладшай!
Соціум завжди диктував свої канони, параметри та стандарти краси від осиної талії й широких стегон до астенічної худорлявості. У різний час - інша ікона. Решту людей повинні так чи інакше слідувати цьому, підкорювати себе під ці канони та страждати через те, що «все одно не такі ідеальні».
Значна частина дітей, які часто чують про свою «неідеальність» згодом живуть з заниженою самооцінкою та у вічних потугах створити досконалу картинку для зовнішнього світу.
Згодом, коли така дитина намагається начебто вдосконалити свої «недоліки» - з’являються кардинально інші тези: «Як можна морити себе голодом?», «Тобто, спеціально викликає в себе блювоту?», «Нормальна людина не може стільки з’їсти?!». Це викликає ще більше почуття сорому та провини. А РХП тим часом лише розвивається. А з ним й ціла низка інших, не менш складних психічних захворювань.
У цій інформаційній серії спробуємо розглянути основні причини виникнення розладів харчової поведінки, червоні прапорці, на які варто батькам звернути увагу, та особливості лікування.







Немає коментарів:

Дописати коментар