понеділок, 4 березня 2024 р.

Можна щось спробувати

 Світлана Ройз 

БЕРЕЗЕНЬ. Ресурсний календар для дітей та дорослих на Березень. Кожного дня – нова пригода. Нехай додає радості та сил. (я кожного разу в ньому щось змінюю та додаю) Ілюстрація Diana Dubossarska
1. День сонячних зайців (вони вже прокинулись 😊 їх можна побачити, а можна і створити)
2. День рахування червоних машин (скільки сьогодні нарахуєте по дорозі)
3. День любові до пирогів (сподіваюсь, ця любов взаємна. І навіть кожен шматочок хліба можна «призначити» пирогом)
4. День прислуховування до весни (ми відчуваємо весну не тільки зміною температури – теплом, кольором неба, цвітінням. Змінюється і відчуття звуку. Весна звучить по-іншому. Які звуки вашої весни? (нам важливо наш аудіальний канал "насичувати" мирними звуками)
5. День взаємності чорних кішок (якщо сьогодні побачите чорну кішку чи кота – це до удачі. І ви теж - побажайте їй удачі. А ще можна ж намалювати в куточку планера, зошиту чи на руці - свого персонального котика)
6. День теплих поцілунків (повітряних теж) (маленькі діти іноді зупиняються і цілують себе в ручку чи своє відображення в дзеркалі. Непомітно чмокніть себе в долоньку чи надішліть комусь повітряний поцілунок)
7. День стрибків в класики (правда, коли ми бачимо намальовані на асфальті класики, хочеться пострибати? Уявіть ці намальовані квадратики, чи намалюйте самі – і пройдіть по ним чи пострибайте 😊
8. День підспівування вітру (яка музика вітру сьогодні?)
9. День яскравих хусточок чи яскравих шкарпеток (додаємо кольорів та настрою весняному дню)
10. День губ бантиком (подивіться, які ви милі)
11. День малювання долоньок (чи день відбитків долоньок) (коли малеча ставить перший відбиток долоні, він каже світу «я є». коли ми обмальовуємо долоні і всередині них щось малюємо – ми повертаємо відчуття кордонів тіла, і одночасно повертаємо відчуття – я тримаю в своїх руках…що ви хочете тримати в своїх долонях?)
12. День пускання бульбашок в напоях (коли ви п’єте будь-який напій – подуйте в нього, щоб утворились бульбашки (чи подуйте через соломинку. Це робить будь-який напій чарівним еліксиром 🙂
13. День поплескування по плечу (коли сьогодні щось вдається, коли ви собою задоволені – поплескайте себе по плечу, наче друга)
14. День гніздування (коли ви сідаєте, чи вкладаєтесь, уявіть, що стіл, крісло, ліжко – це ваше гніздечко, покладіть навколо себе плед чи ковдру. Відчуйте, що ви в затишному гніздечку і навіть готові сказати «цвіріньк»
15 День мудрих рішень (мудрі рішення тому й мудрі, що перед їх прийняттям роблять паузу. Запитайте себе, чи моє (маленьке, чи велике) рішення мудре😊)
16. день слова «ВАУУУУУ! Ось це новина!!!!» - (День, коли від новин можна і важливо підстрибувати і підспівувати. Нехай будуть такі новини!)
17. День потягушек у ліжечку (в цей день ще лежачи в ліжку важливо неспішно потягнутись із задоволенням і не поспішаючи)
18. День ходіння, наче велетень (уявіть, що ви велетень. Який робить великі кроки, дивиться на все трохи згори і знає, що може вирішити будь-які «маленькі» проблеми)
19. День несподіваних знахідок у шафі (якщо зануритись в шафу – можна знайти весняний скарб)
20. День «а на що це схоже...» (день, коли зупиняємося і ставимо собі питання – а на що схожа калюжа, а плямка, а візерунок на одязі, а тінь)
21. День «у мене все вийде!» (день нагадування важливого собі та іншим)
22. День погляду у дзеркало з усмішкою (як тільки бачимо своє відображення, важливо усміхнутись)
23. День підглядання в вікна (день, коли дозволено підглядати в вікна, що світяться ввечері і вигадувати історії про тих, хто там живе)
24. День розпушування хвоста (уявімо, що у нас є хвіст – павича, білки, страуса. Час від часу ходити так, наче ми розпушили хвоста)
25. День великого (величного) ґудзика (покласти в кишеню великий ґудзик, який буде символізувати силу та спокій. Час від часу торкатись його)
26. День змаху крилами (ходити так, наче у нас розправлені крила)
27. День стукотіння підборами – (день, коли ми ходимо, відчуваючи п’ятку)
28. День слова БУ і відлякування страху (всім своїм страхам та сумнівам кажемо БУ!)
29. День живої води (день, коли ми уявляємо, що вся рідина – вода, чай, сік, кава – цілюща)
30. День улюблених ароматів (день, коли ми принюхуємося – який аромат був найсмачнішим та приємнішим)
31. День – коли ми кажемо собі чи іншому – ТИ ДИВО
Обіймаю, Родино ❤️ Як хочу Перемоги!

Немає коментарів:

Дописати коментар