четвер, 8 лютого 2024 р.

Простий прийом для підтримки самооцінки дітей

 Центр практичної нейропсихології - Одеса

Щоб вселити у дитини впевненість не обов'язково робити щось глобальне, — працюють і «скромніші» способи, про які ми іноді забуваємо. Ось такий, наприклад: частіше розповідайте дитині історії з її власного минулого! Як саме це робити, дізнаємося з бестселера норвезького психолога Гюру Ейєстад «Самооцінка у дітей та підлітків. Книжка для батьків».
Діти люблять слухати розповіді про себе, про той час, коли вони були молодшими, і це не випадково. "Розкажи про мене маленьку!" - Просте прохання, з яким дитина звертається до батьків, прохання, яке ми зобов'язані виконати.
Розкажіть дитині про те, яким чудовим та чарівним малюком він був. Опишіть його тодішні звички чи незвичайні звуки, які він видавав у дитинстві. Розкажіть про його перші слова і про те, як він дивував вас кумедними висловлюваннями.
Виберіть історії, які викликають позитивні емоції і у вас, і у дитини, і будьте готові розповідати знову і знову ті з них, які, на вашу думку, йому приємно слухати.
Намагайтеся розповідати історії про різні речі, а не про те саме. Для зміцнення самооцінки дітям корисно чути, яке багатство якостей вони мають. Таким чином, ви підтримаєте в дитині здатність звертатися до різних сторін своєї особистості.

Немає коментарів:

Дописати коментар