понеділок, 12 лютого 2024 р.

Як працівнику освіти виявити депресію в учня і як допомогти?

 Центр здоров'я та розвитку "Коло сім'ї"

👩‍🏫 Як працівнику освіти виявити депресію в учня і як допомогти?
Більшість дітей і молоді у процесі дорослішання стикаються із життєвими перешкодами, що можуть пригнічувати їх. Вони можуть бути пов’язані з тимчасовими невдачами, наприклад, отримав погану оцінку, не полагодив із друзями чи батьками або ж не потрапив до спортивної команди. Такі почуття зазвичай тривають недовго і впродовж життя діти та молодь вивчають низку стратегій подолання, щоб адаптуватися до труднощів.
Однак, коли смуток, роздратованість або відсутність інтересу пов’язані із тривалішими проблемами, зокрема через конфлікт із однолітками, проблеми з академічною успішністю або проблеми в сім’ї, може виникнути потреба у підтримці або втручанні.
📌 Сьогодні розповімо про основні сигнали, що можуть вказувати на те, що дитина переживає депресію або пов’язані з нею розлади. А також поділимося порадами щодо того, як в освітньому середовищі можна допомогти дитині, яка переживає депресію.
Звичайно, цей перелік не є вичерпним і поодинокі прояви не можна охарактеризувати як депресивний розлад.
☝️ Однак, якщо симптоми мають періодичність, систематичність і мають тривалий характер, варто звернути на них увагу.
🚩 Заохочуємо ознайомлюватися з процедурами та підходами до роботи з учнями, які виражають суїцидальні думки, щоб забезпечити їм відповідну підтримку та захист.
🔗 Детальніше про це ось тут:




Немає коментарів:

Дописати коментар