четвер, 1 лютого 2024 р.

Українська психологиня радить подивитися фільм разом з дітьми

 Світлана Ройз 

"Висока дівчина" (є дві частини) - сімейний фільм, створений для дітей та підлітків 9+. Дорослим він скоріш за все здаватиметься занадто простим та наївним. Це комедія. Але теми, які в фільмі підіймаються, можуть бути важливими для всіх. Головна героїня Джоді - старшокласниця, зріст якої 187см. (Акторка дійсно такого зросту). Над нею насміхаються в школі, вдома - батьки з трирічного віку, коли зрозуміли, що дитина розвивається не так, як вони очікували, намагаються її "переробити" і часто в проявах нетактовні. Вона почувається зовсім "інакшою" поруч зі старшою сестрою - "нормотиповою красунею", переможницею конкурсів краси. Джоді намагається стати непомітною, щоб уникнути цькування.
Її підтримка - подруга, яка мріє, щоб Джоді дозволила собі проявитись "в повний зріст". І друг - Данкелман, закоханий в Джоді, він набагато нижчий на зріст, і дівчина постійно відмовляє в побаченні. У Данкелмана є дивна звичка, він постійно носить з собою дерев'яний ящик. В кінці фільму буде щемлива розгадка, навіщо.
В школу за програмою обміну зі Швеції приїжджає Стіг Молін - хлопець на зріст такий самий, як і Джоді. І починається сюжетна лінія кохання, ревнощів та перетворень.
В фільмі є кілька наївних за формою, але сильних по сенсах меседжів
Наочно показано, як виглядає дружба, симпатія, закоханість, зрада, цькування, вірність, самоповага, і дозвіл бути собою.
Мене здивувало, що через кілька днів донька сама захотіла поставити другу частину фільму.
Другий фільм про синдром самозванця, навіть показана робота з внутрішнім критиком, дозвіл обрати своє, тривогу та панічні атаки, різність (один з героїв розповідав, як йшов до прийняття своєї ваги) звичайно, кохання.
Ще раз повторю - фільм може бути дуже простим для дорослих, але його варто дивитись з дітьми, там буде, на що звернути увагу. І можливо, це стане поштовхом для розмов. (Донька мене час від часу питала: а у тебе так було? А як ти впоралась?).
Ми дивились на Нетфліксі з українською озвучкою.
Обіймаю, Родино ❤ як хочу Перемоги

Немає коментарів:

Дописати коментар