вівторок, 30 квітня 2024 р.

Декілька порад, щоб перестати шкодувати і повернутися від переживань про минуле до реальності

 Голоси дітей 

Постійно шкодуючи про щось, ми витрачаємо багато енергії і переживаємо стрес. Життя в часі війни і так напрочуд складне, а додатковий стрес може ще більше вплинути на наше здоров’я.
Ось декілька порад, які стануть у пригоді, щоб перестати шкодувати і повернутися від переживань про минуле до реальності 👇🏻
✔️ Дайте вихід своїм емоціям. Якщо якась ситуація змушує вас повертатися в минуле знову і знову, проговоріть її або запишіть.
✔️ Спробуйте прийняти, що минуле не можна змінити, і припиніть мучити себе постійним запитанням «що я міг / могла зробити тоді». Краще запитайте себе: «Що я здатний / здатна зробити тепер».
✔️ Перестаньте звинувачувати себе. Спробуйте прийняти свої помилки як нормальну частину процесу навчання та розвитку. Вчіться прощати і відпускати гнів.
✔️ Спробуйте жити тут і тепер. Сфокусуйтеся на теперішніх моментах: снідайте без ютубу, відчувайте смак їжі, пийте каву не «на ходу», а усвідомлено й спокійно. Зосередьтеся на тому, що ви маєте тепер, у цей момент. І насолоджуйтесь.

Немає коментарів:

Дописати коментар