вівторок, 2 квітня 2024 р.

Розслабленість м'язів

 

В сучасних реаліях, наповнених стресом та непередбачуваністю, вміння керувати емоціями та знати, як покращити свій стан, стає критично важливим.
Знімання напруги через розслаблення м’язів – це один із спосіб подолати стрес. Це досягається шляхом поперемінного напруження і розслаблення різних груп м’язів тіла.
Підказки для практики:
Обличчя: просимо уявити собі момент, коли намагаєтеся прочитати незрозумілий напис, та помітно зіщурити лоб. Потім зробіть глибокий вдих і відпустіть напругу з обличчя. Повторіть це тричі.
Щелепа: стисніть зуби разом, немовби ви переживаєте холод, а потім м’яко розслабте щелепи. Повторіть це тричі.
Легкість рук: витягніть руки перед собою, підніміть їх вгору наче хочете доторкнутися до неба, а потім плавно опустіть руки, відчувши, як напруга зникає. Повторіть це тричі.
Розслаблені кисті: уявіть, що ви міцно стискнули апельсин рукою, а потім відпустіть його та розслабте кисть. Повторіть це тричі для кожної руки.
Живіт: ляжте на спину на мить максимально напружить м’язи живота, а потім повільно розслабте їх. Повторіть це тричі, а потім спробуйте цю вправу стоячи.
Ноги: уявіть, що ви глибоко втискаєте пальці ніг у підлогу, наче вони утопають у піску, а потім відпустіть та розслабте кожен палець. Повторіть це тричі.
Під час виконання цих вправ, нагадайте дитині спостерігати за власним тілом і відчувати, як воно розслабляється з кожним рухом. Мета цих вправ - досягти повного розслаблення м’язів і зняти напругу.
Виконуйте вправи разом. Зниження рівня напруги й релаксація батьків позитивно впливають на дитину.

Немає коментарів:

Дописати коментар