понеділок, 15 січня 2024 р.

Учням: Що робити, якщо хтось надіслав тобі небажані нюдси?

 
Stop_sexтинг

Що робити, якщо хтось надіслав тобі небажані нюдси? 🚩
Якщо хтось без твоєї згоди надсилає тобі матеріали інтимного характеру - це можна розцінювати як сексуальне насильство. Є два варіанти дій в таких випадках:
💬 Варіант A: Скажи людині, що це «не окей».
Якщо ти особисто знаєш відправника, то варто почати з розмови, але якщо розмова набирає негативних обертів - заблокувати. Видали з переписки зображення чи відео та поясни, що тобі це неприємно.
📢 Варіант Б: Звернися по допомогу.
Якщо твоє прохання не почули, або це зробила незнайома людина - звернись до дорослих по допомогу. Ти не маєш впоратися з ситуацією самостійно, а обговорення цього з дорослими, яким довіряєш, може допомогти тобі вирішити проблему.
Важливо: Не пересилай нікому ці фото та не зберігай їх на своєму пристрої - подібне карається законом. Повідомити про подібні зображення, з метою їх подальшого видалення, можна на порталі повідомлень від Internet watch foundation - на сайті #stop_sexтинг, кнопка «Повідомити»
А якщо тобі потрібна підтримки, Національна гаряча лінія для дітей та молоді поруч з тобою в цей момент (або ж в момент, коли ти захочеш про це поговорити ❤️‍🩹)
Безкоштовно, анонімно та конфіденційно:
116 111
0 800 500 225
В телеграмі @CHL116111 та директі інстаграм 🫶🏻

Немає коментарів:

Дописати коментар