понеділок, 29 січня 2024 р.

Розірви коло домашнього насильства

 
Центр психології та розвитку "Київський Дворик"

Домашнє насильство — проблема, яка наразі загострюється через стрес та тиск, під яким ми всі перебуваємо. Та пам’ятайте: ніщо не може виправдати агресію та насильство, ані фізичне, ані психологічне.
На зображенні — цикли насилля, які є типовими для будь-яких стосунків. Важливо їх розпізнавати та порівнювати з реальністю.
❗️Якщо ви або близька вам людина опинилась у небезпеці через насилля в сім’ї, за допомогою можна звернутись на гарячу лінію міжнародної гуманітарної організації «Людина в біді»: 0 800 210 160
Коротко про фази:
🟡Зростання напруги. Абьюзер починає чіплятися до дрібниць, все частіше відверто демонструє поганий настрій та пасивно-агресивно реагує на те, що ви цей настрій не розділяєте або робите недостатньо, щоб виправити його. Будь-яке незадоволення абьюзера стає проблемою всіх мешканців дома, найменша суперечка перетворюється на скандал.
🔴Емоційний вибух. Напруга доростає до свого піку та переростає в акт агресії. Тригером для вибуху також можуть стати алкоголь або наркотичні речовини.
🔵Вибачення. За насиллям слідують сльозні промови та обіцянки такого більше ніколи не повторювати. Часто абьюзер навіть може намагатись задобрити постраждалих дорогими подарунками, увагою, турботливими вчинками.
⚪️Медовий місяць. В домі панує тиша, здається, що все нарешті стало так, як треба, сім’я живе щасливо та гармонійно. Проте невдовзі напруга знову з’явиться та буде ставати дедалі все більш помітною.

Немає коментарів:

Дописати коментар