четвер, 18 січня 2024 р.

Фільм, як можливість поговорити з підлітком

 Світлана Ройз 

Фільми для родини. Ми зараз з донькою дивимося підлітковий серіал "Клуб нянь". Нам обом дуже подобається. 5 головних героїнь - 13-річних подружок створюють і розвивають свій бізнес. В кожній серії ведеться розповідь від імені іншої героїні. Всі вони дуже різні. І серії різні. (Ніяк не запам'ятаю імен 🙂. Сценарії прописані якісно, глядачі впізнають себе в різних "підліткових" ситуаціях. В кожній серії закладені "складні" теми. І ми після кожної з донькою розмовляємо.
У одної з дівчат померла мама, і тато настільки тривожився за неї, що його гіперопіка створювала дівчинці проблеми. Друга дівчинка - талановита художниця, але загальноосвітні предмети їй давались складно. На відміну від її старшої сестри. Батьки вимагали від дівчинки успішності. В одній з серій вона постала перед дилемою - підроблювати результати тестів чи зізнатись батькам в незадовільних оцінках. І між нею та батьками відбулася важлива розмова про прийняття.
Президентка клубу нянь - Крісті - феміністка, принципова, раціональна, дуже відповідальна. Її батьки розлучилися. Батько на зв'язок не виходить. І вона дуже сумує за ним. Мама сама виховує 4 дітей. Раптово закохується і збирається виходити заміж. Донька має прийняти і нового чоловіка в житті мами, і його дітей, і новий статус мами. А ще.. у неї прямо в день весілля мами починаються місячні.
Стейсі - одна з дівчаток, тільки переїхала в це містечко. Подруги відчували, що вона щось приховує і звинувачували її в нещирості. А виявилося, що у дівчинки діабет. Вона приховувала діагноз, бо раніше стикалась з булінгом. Сама дівчинка та її мама протягом серії пройшли етап прийняття діагнозу.
Одна з дівчат разом з мамою займається всілякими езотеричними практиками, друга долає свою сором'язливість.
А ще - в одній з серій обережно показується переживання інсульту бабусі однієї з дівчаток і його наслідків. (я змогла розповісти доньці про людей, у яких є порушення мовлення внаслідок хвороби), стосунки з братами та сестрами, закоханість. Переживання втрати домашньої тварини, адаптація до нового місця. І багато різного.
Але всі ці теми подані так, що не відчуваються нав'язливими.
Серіал на Нетфлікс, 2 сезони. Можна дивитись з українськими субтитрами.
Серіал маркується 7+, хоч думаю, в цьому віці не все буде зрозуміло, краще дивитися з 9 років.
Обіймаю, Родино ❤ як хочу Перемоги

Немає коментарів:

Дописати коментар