четвер, 11 січня 2024 р.

Кібербезпекою не варто нехтувати

 Stop_sexтинг

...не встигнете ви й очима кліпнути, як діти вже ввімкнули нову ігрову приставку, почали робити селфі на новий телефон або розгорнули ноутбук 🙈
Щоб ці нові технологічні подарунки не наражали ваших дітей на нові ризики онлайн, ми підготували декілька порад щодо налаштування нового гаджету дитини.
1. Налаштуйте новий гаджет разом. Встановіть батьківський контроль та обмеження на контент, який не відповідає віку дитини. Якщо дитина вже достатньо доросла - запитуйте у неї, чи комфортно їй ділитись з вами своєю геолокацією тощо.
2. Оновлення та антивірус. Впевніться, що всі програмні оновлення вже встановлені та антивіруси активовані, щоб гаджет був захищений від потенційних загроз.
3. Домовтесь про час використання. Встановіть обмеження часу використання гаджета (або окремого додатку), щоб забезпечити збалансований підхід до онлайн та офлайн активностей.
4. Створіть обліковий запис на дитину. Дуже важливо, щоб він був саме дитячим, а не вашим. Бо для системи ви - доросла людина. Якщо робити обліковий запис на дитину, то пристрій буде враховувати вік свого користувача.
5. Правила використання. Обговоріть з дитиною етичні норми використання гаджета та визначте чіткі правила, яких будуть дотримуватись усі члени сім’ї. Наприклад, ніяких гаджетів за столом.
Ці кроки допоможуть створити безпечне середовище для використання гаджета вашою дитиною. Виконавши їх усіх - ви можете зі спокійною душею довірити дитині новенький гаджет! Веселих свят 🤗

Немає коментарів:

Дописати коментар