суботу, 9 грудня 2023 р.

Виховання без насильства

 Всеукраїнський громадський Центр "Волонтер"

💙 Порада №8: Виховання – непростий процес. Іноді трапляються ситуації, які стають справжніми викликами для батьків. Часом діти демонструють таку поведінку, з якою, здається, нелегко впоратися. Ще таку поведінку називають «складною».
☝️ Важливо пам’ятати, що за кожним проявом «складної» поведінки є певні причини. Вони залежать від віку дитини, рівня її розвитку, життєвої історії дитини та її батьків, середовища, яке оточує дитину. Часто цією причиною є якась незадоволена потреба чи потреби дитини.
Шукайте разом з дитиною шляхи задоволення цієї потреби, намагайтеся зрозуміти, чому це відбувається, а не просто покарати дитину. Будьте підтримкою для неї і дійте в її найкращих інтересах. Перш ніж обирати наслідки небажаної поведінки дитини, переконайтеся, що ви дієте з «холодною головою», а не в стані, коли емоції беруть гору. Дайте час собі і дитині стабілізуватися, і вже потім розпочинайте діалог про її поведінку, запрошуйте дитину поділитися її ідеями, судженнями та почуттями.
Підтримуємо акцію UNICEF Ukraine #Помічай, щоб привернути увагу до позитивного батьківства та виховання дітей без насильства.

Немає коментарів:

Дописати коментар