пʼятницю, 20 травня 2022 р.

Батькам: що сказати замість "Ти мене злиш"

 Психологія здоров’я Health Psychology


🔶 Емоційне вигоряння — це стан психіки, що виникає внаслідок хронічного стресу. При емоційному вигорянні спостерігається емоційне виснаження, злість, постійна втома, небажання займатися тим, що раніше приносило задоволення, та інше.

🔶 Часто цей термін використовують у контексті професійної діяльності, але воно може бути й у батьків. В поточній ситуації багатьом довелося виїхати з дому, при цьому можуть бути фінансові проблеми та інші побутові ситуації, що призводять до агресії та злості. Це нормальна реакція в такій ситуації. Але діти дуже відчуваю емоційний стан батьків, тому важливо дбати про себе та виділяти час для власного відпочинку.

🔶 Найкраще спрямовувати свою агресію, злість у фізичну діяльність, творчість, допомогу іншим. Підтримувати себе можна за допомогою технік дихання, тілесної релаксації, заземлення, прогулянок та спорту.

🔶 Якщо відчуваєте, що скоро почнете кричати на дитину, то варто зробити таку техніку: уявіть, що Ваш рот повністю набраний водою, порахуйте повільно до 10, і після цього повільно видихайте.

🔶 Якщо відчуваєте, що самостійно вже важко справлятися – зверніться до фахівця. З ним Ви зможете найбільш підходящі кроки для допомоги при емоційному вигоранні.


Немає коментарів:

Дописати коментар