суботу, 12 березня 2022 р.

Дитина не сама



 В Україні створили чат-бот для допомоги дітям у складних ситуаціях у воєнний час.

Про це повідомляє Офіс Президента України.

Офіс Президента України спільно з ЮНІСЕФ та Міністерством соціальної політики створили бот для допомоги дітям у складних ситуаціях у воєнний час.

Як інформує «Українська правда. Життя», в меню можна обрати шість пунктів. Кожен з кроків містить детальну інструкцію, як поводитись в тій чи іншій ситуації. 

Прихищу дитину

Можете обрати пункт, якщо хочете тимчасово прихистити дитину у своїй сім’ї. Для цього існує форма тимчасового влаштування – безплатна форма прихистку дитини. 

Також вам необхідно залишити заявку, вказавши персональні дані та контакти. Як тільки з’явиться дитина, що потребуватиме прихистку, вам зателефонують від служби у справах дітей.

Додатково повідомляємо, бажаючим прихистити дітей, жителі Української територіальної громади можуть звернутись до служби у справах дітей та сім’ї виконавчого комітету Української міської ради, телефон для довідок 097 940 19 72.

Дитина загубилась

Тут знайдете поради, як діяти якщо ваша дитина загубилася.  В Україні, зателефонуйте 102, повідомте найближче відділення поліції чи зверніться до представників місцевої влади. Якщо дитина загубилась закордоном – гаряча лінія 116 000. 

Знайшов дитину

Якщо ви бачите чи знайшли самотню дитину.  Потрібно діяти так:

  • переконайтеся, що дитина дійсно без супроводу, розпитайте людей поруч;
  • запитайте в дитини, як її звати і звідки вона.Дізнайтесь, коли востаннє вона бачила маму/тата чи іншого дорослого, який був із нею;
  • не залишайте дитину на самоті. Відведіть дитину в тепле і безпечне місце, де є інші дорослі, і поруч із місцем, де знайшли її;
  • Зателефонуйте 102, повідомте найближче відділення поліції або зверніться до представників місцевої влади. 

Для іноземців/ For foreignes:

Якщо вам відомі міжнародні організації, які готові прихистити українських дітей. Потрібно залишити заявку. Така сама інформація розміщена англійською мовою. 

Гаряча лінія

Якщо ви маєте інші  запитання пов’язані з дітьми, то у чаті знайдете контакти гарячої лінії підтримки дітей, сімей та соціальних працівників. Ось вони:

Київстар:

  • +380675679845
  • +380969905450

Lifecell:

  • +380636614252
  • +380633994592

Vodafonе:

  • +380953271521

Немає коментарів:

Дописати коментар