пʼятницю, 4 березня 2022 р.

Потурбуйтеся про себе будь ласка

 Усім привіт 👋🏼

Слава Україні! Слава ЗСУ 💛💙
Стрес має три фази. Зараз вже починається час, коли ми входимо до наступної фази, - фази опору, після шоку, мобілізації захисних сил організму. Втома, біль, апатія… Йде інтенсивне перевитрата адаптаційних резервів організму. Якщо їх не вистачає, відбувається третя фаза – виснаження.
‼️Наше завдання з вами не допустити виснаження та допомагати своєму організму, як ми тільки можемо!
ТРИМАЙМОСЯ 💛💙
Людина має шість каналів, які допомагають долати кризу та стрес. Зараз важливо максимально задіяти їх усі!!!
Ось вони 👇
1️⃣ Почуття
Не тримаємо почуття у собі, ділимося з іншими своїми переживаннями. Хочеться плакати – плачте, не стримуйте сльози. Відчувати страх, жах, безсилля, гнів, агресію, пригніченість зараз нормально. Це нормальні реакції на ненормальні події!
2️⃣ Розум
Вивчаємо інформацію, перевіряємо, чи не фейк; аналізуємо, включаємо логіку; вивчаємо досвід, із якого можемо взяти щось важливе, що у сфері нашого контролю.
3️⃣ Діяльність
Виконуємо будь-яку фізичну активність: прибираємо, готуємо, допомагаємо, займаємося волонтерством, робимо щось, звичайно, якщо є можливість і це безпечно. Тільки віддаючи енергію – ми її отримуємо. Дбаємо про тіло: робимо зарядку, самомасаж, миємо волосся, чистимо зуби. Не хочеться їсти, їмо по годинах, потроху, п'ємо багато рідини.
4️⃣ Спілкування
Телефонуємо, пишемо родичам, друзям, спілкуємось.
5️⃣ Уява
Креативимо, щось вигадуємо, малюємо, гумор. Так, гумор теж, він теж допомагає, це дорослий психологічний захист психіки. Якщо в безпечному місці, уявляємо у своїй уяві «спокійне місце», (що бачимо? що чуємо? які запахи? відчуття?).
Коли ми показуємо своєму мозку спокійну картинку, образ - ми допомагаємо нашому організму хоч трохи розслабиться.
6️⃣ Віра
Віримо у перемогу, віримо у ЗСУ, молимося 🙏 за Україну, за рідних та близьких! Віримо у любов, віримо у мир! Все буде Україна💛💙

Немає коментарів:

Дописати коментар