неділю, 6 березня 2022 р.

Вагітність і війна

 Мабуть, одна з найтяжчих ситуацій, що виникає в конфлікті свідомості, - коли війна збігається з вагітністю.

Оскільки під час війни кожен - несвідомо воїн, а вагітна жінка навпаки має зберігати та захищати себе і ще не народжену дитину. Вона підсвідомо здобуває прояви архетипу Захисниці життя.
Які основні рекомендації щодо психологічної мінімілізації стресу необхідно передбачити вагітним жінкам:
1. Саме цій категорії жінок варто максимально бути в безпеці та зробити все можливе, щоб відчувати цю безпеку як на зовні, так і в середині. Якщо десь ви відчуваєте небезпеку, шукайте можливості це вирішити.
2. Не залишатись на самоті, а перебувати з кимось з родичів чи друзів, які підтримають, стабілізують, та, в разі потреби, зможуть допомогти.
3. Мінімалізувати вплив інформації: від стресу стрибають гормони - це може негативно повпливати на стан жінки. Новини в мінімальній кількості, і бажано, щоб близька людина вам їх розповідала, ніби через фільтр безпеки.
4. Розуміти, що життя та смерть у руках Бога, і якщо це був його вибір, щоб саме в цей час у вас формувалось нове життя, то, мабуть, такий найкращий варіант.
5. Знімати напруження за допомогою ручної праці або хобі. Системні маніпуляції та дії, які ми повторюємо, - чудовий спосіб стабілізацїї. В'язати - це чудово.
6. Зафіксувати думку "Ви міцна, вам по силі ця ситуація" та тримати її як головну. Усе буде добре, і кожен у цій війні проходить випробування на власну міцність, ваше таке.
7. За потреби шукати будь-яку фахову підтримку: лікаря, психолога, іншого фахівція.
8. Не перебувати в думках, а перебувати в реальності, в діях: готувати, малювати, прибирати, робити щось корисне.
9. Сканувати реальність: постійно ставити питання "я-є", "я-хочу", "мені-треба", "як мій стан". Повертатися постійно в "тут і зараз".
10. Жінка, як мати-земля, в будь-якому варіанті буде робити головне: продовжувати житття.
Тому у всі часи історії, в буремні складні періоди, життя зароджувалось та продовжувалось! Тому тримайтесь, і ваш малюк стане сильним та сміливим, оскільки Ви цю ситуацію долаєте разом з ним! І буде життя!
🇺🇦🙏Бог нам всім у допомогу. 🙏Слава Богу! 🇺🇦Слава нашому народу!
@Вікторія Назаревич 2022

Немає коментарів:

Дописати коментар