середа, 16 жовтня 2024 р.

Новий мобільний додаток, в якому зібрані 365 практик для дорослих та дітей

 Світлана Ройз 

...хочу розповісти про подарунок. Від UNICEF Ukraine та програми підтримки ментального здоров'я Ти як?
Особливо сьогодні ми багато говоримо про стійкість.
Стійкість - обумовлена генетично, але може бути зміцненою. Як часто каже прекрасний Олег Романчук - ми можемо її плекати.
На одному з курсів зі стресостійкості дітей, який я проходила колись, Ann S Masten - лекторка - казала (не дослівно): стійкість - це продукт генетики, негараздів, ресурсності та нашої волі.
Мені здається, що плекання стійкості - це і вибір, і глибинна внутрішня робота, іноді зі спеціалістом, підтримка спільноти та можливість близькості, визнання своєї вразливості і вміння просити по допомогу, навчання та едукація (в міжнародних дослідженнях є висновок - чим вище рівень інтелекту, тим вище показники життєстійкості), і усвідомленні моменти регуляції - турботи про себе.
Я постійно на всіх майданчиках прошу - хоч кілька хвилин на день, тих практик, які комфортні - це вже маленький внесок в наше зміцнення. І їх потрібно робити не тоді, коли "припікає", а напрацьовувати поступово.
Сьогодні ми презентуємо додаток, в якому зібрані 365 практик для дорослих та дітей різного віку, дуже простих - на заземлення, дихання, для м'язової релаксації, практики уважності, ігри з дітьми для тілесного усвідомлення, практики для розвитку міжпівкульної взаємодії, повернення відчуття поточного моменту, уваги до всіх каналів сприйняття.
Це не замінить глибоку роботу з психологом/психотерапевтом чи підтримку лікарів, але точно допоможе в ній.
Моментальних результатів бути не може, але кожен момент нашої турботи про себе - це внесок в нашу стійкість та життєвість.
Я дуже хочу, щоб з часом там були і дуже прості ідеї - саморобки - які можна втілювати з дітьми. Ідеї, які б підтримали нашу "внутрішню дитину".
❤️
В додатку всіх зустрічає провідник - Моментал. Який каже, що кожен Момент турботи про себе важливий, допомагає зосереджуватись на поточному Моменті, щоб робити внесок в своє ментальне здоров'я.
Дякую, Юнісеф, програмі Ти Як, Координаційний центр КМУ / Mental Health UA за довіру. Tanya Korol Vladislava Belau і тим, хто втілював проєкт - за вашу круту невтомну роботу!
Дозвольте познайомити, наш милий Моментал. В додатку він набагато миліше, ніж на фото:
А скоро буде і окремий додаток.
... Допоможіть, будь ласка, про нього розповісти.
Обіймаю, Родино ❤️ як хочу Перемоги!


Немає коментарів:

Дописати коментар