вівторок, 29 листопада 2022 р.

Для дорослих

 Не бути у романтичних відносинах - не означає бути самотнім


Люди, які відчувають постійну потребу в коханні, часто вважають, що залишаться самотніми, якщо позбудуться таких відносин. Вони певні, що відштовхнуть інших, бо інші думатимуть, ніби вони нікому не потрібні.

❕Нагадуємо, що контакти з собою, колегами, друзями, старими знайомими, бариста, продавчинями, перукарями, інтернет-друзями, домашніми тваринами, підписниками у соціальних мережах, тренерами, вчителями, роботодавцями - це теж відносини

Але насправді все працює інакше. Коли людина перебуває в любовній залежності і не отримує бажаного, вона злиться та ображається на інших людей та на світ. Ця внутрішня злість накопичується і призводить до того, що людина просто замикається в собі. 

🧘 А от ті люди, які володіють навичкою бути незалежними від романтичних стосунків - навпаки не лише не відштовхують цим, а й здаються іншим привабливішими.

Тому дуже важливо зрозуміти: якщо вам некомфортно жити без партнера, то це не тому, що ви нещасні та самотні. Просто ви не вмієте почуватися щасливою людиною без стосунків. На щастя, цьому можна навчитися. 

✍️ Більше того, лише здобувши незалежність від кохання ви зможете вибудувати по-справжньому безпечні та міцні стосунки.

Як навчитися бути щасливим незалежно від того, чи маєте ви любовні стосунки?

1. Зверніть увагу на особистий список опор. Насправді він базово є у кожного з вас. Важливо звернути увагу на нього. 💡 Підказка – у колі на ілюстрації.

2. Поміркуйте: що саме дають вам любовні стосунки? Складіть список. Навпроти кожного пункту придумайте та вкажіть кілька способів, як можна отримати ці речі іншими способами, без участі романтичного партнера. Якщо самостійно буде складно - візьміть безкоштовну консультацію (https://uamentalhelp.org/mental-help/) у UAMH та розберемося разом 🌿

3. Тіло та тактильність. бути у фізичному контакті з кимось живим – це одна з основних базових потреб психіки людини. Будьте відкритими до інших людей. Масаж, парні танці, лазня, контактна імпровізація, обійми, тактильне спілкування з тваринами, тілесно орієнтована терапія – є багато екологічних 🪷 способів подолати сенсорну депривацію, якщо ви перебуваєте поза романтичними стосунками.

Любіть та розвивайте себе. Бути щасливим - це навичка, яку досить легко розвинути, якщо бути уважним до себе, людей та речей навколо ✨

Немає коментарів:

Дописати коментар