середа, 11 вересня 2024 р.

Збереження емоційного балансу під час обмеження електроенергії

 ВБО «Конвіктус Україна»

💡 Війна і часті відключення електроенергії змушують нас шукати нові способи адаптуватися. Але тепла осінь 🍂 дарує можливість знайти радість і відволіктися, проводячи час на свіжому повітрі.
Поради від Наталії - психологині проєкту «Стійкість: Відновлення психосоціального благополуччя» для збереження емоційного балансу під час обмеження електроенергії:
🌼 Спільно з родиною сплануйте свій день. Це допоможе відчути більше спокою та впевненості в організації свого часу;
☘️ Насолоджуйтеся простими речами. Час без світла може стати можливістю для щирих розмов, читання або малювання — усе це допомагає висловити та прожити свої емоції;
👨‍🎨 Займайтеся творчістю та активним відпочинком. Спробуйте арт-терапію, співи, гру у фрісбі, організуйте барбекю, відвідайте вистави або просто насолоджуйтеся морозивом на свіжому повітрі. Осінь може стати джерелом радості та натхнення;
🚴‍♀️ Додайте фізичні навантаження та прогулянки. У найбільш стресових ситуаціях варто включити у розпорядок дня фізичні навантаження та більше прогулянок. 🌞 «Немає світла, а є можливість подихати повітрям, яка б не була погода, свіже повітря нам потрібне», — пояснює психологиня;
❌ Під час вимкнень світла відкладіть гаджети. Темні вечори без гаджетів, ліхтарів, екранів, з теплим і не дуже яскравим освітленням гармонізують із нашою фізіологією. Особливо, якщо вранці ми бачимо сонячне світло.
🌞 «Вечірні відключення світла можна сприймати як корисне для мозку і психічного стану явище – за умови, що в цей час ви слухаєте музику чи аудіокнигу, граєте в настільні ігри, робите побутові справи, гуляєте чи просто спите», – рекомендує Наталія.
Нехай ці поради допоможуть вам пройти через важкі моменти та нагадують, що разом ми здатні подолати будь-які виклики. 💙💛 Пам’ятайте: ваше ментальне здоров’я – ваша сила!

Немає коментарів:

Дописати коментар