середа, 18 вересня 2024 р.

11 простих ідей для вранішніх зборів, та полегшення адаптації дітей до школи та садочку

 Світлана Ройз 

 Щось я знов, напевно, сказала заборонене, і фб ховає дописи. А у мене сьогодні 11 простих ідей для вранішніх зборів, та полегшення адаптації дітей до школи та садочку. (Не)Секретні інгредієнти підтримки

🙂 нехай знайдуть тих, кому важливо
☀️ 1. Такий гребінець, як на фото, допомагає безболісно розчесати сплутане з ночі волосся. Вранці, коли дитина особливо чутлива, для нас це порятунок.
☀️ 2. Ручка з глітерами. Коли дитина хвилюється і потрібно заспокоїтись, можна фокусуватись на диханні і слідкувати, як глітери переміщуються всередині ручки. (Продаються і іграшкових та інтернет-магазинах)
☀️ 3. М'який приємний на дотик м'ячик чи брелок з іграшкою, яку можна стискати в долоні - для заспокоєння та заземлення
☀️ 4. "Камінець сили" на фото у мене на долоні - на кожній грані камінця (білі камінці продаються в будівельних магазинах) я малювала маркерами тих, хто для дитини може бути підтримкою. Коли потрібно повернути відчуття сили, чи дитина скучила, можна стискати "камінець сили" в руці. Коли камінь в руці - він нагрівається. Його можна прикласти до щічки. І це прекрасна метафора "тепла" близьких.
Іноді я прошу, щоб дитина торкалась кожної грані і відчула, які слова підтримки їй каже саме ця людина. (Дитину важливо попередити, що камінець може загубитись, але сила та підтримка всіх у нього всередині). І сама ідея для дітей шкільного віку.
☀️ 5. М'яке серце - рамочка для фото чи малюнка. Можна зробити таку закладку для книг чи об'ємну іграшку. Модна вставити в рамочку реально фото близьких, чи намальовану картинку. (Теж попереджаємо, що річ може загубитись, а любов та підтримка завжди з нами)
☀️ 6. Мушля - (ми її не даємо з собою в садочок чи школу). ми використовуємо метафору - мушля зберігає спогади, звуки. Дорослі при дитині шепчуть в мушлю свої побажання, добрі та ніжні слова. Коли дитина вдома потрібна підтримка, прикладає мушлю до вушка. А в садочку та школі - може скласти біля вуха долоньку "мушлею", і теж "почути" ці слова (можна шепотіти одразу і в долоньку)
☀️ 7. Браслет - іграшка, якщо не дозволяють з собою брати іграшки, можна приготувати невеличкий браслет. Він дає відчуття - я тримаю тебе за руку.
☀️ 8. Я купила у Наталия Юхненко шаблони для створення ляльки. (Це набагато дешевше, ніж можна собі уявити) Зліва - донька сама розмалювала личко. Для дитини ляльки, що створені для них, батьками, чи разом з батьками - наділені особливою силою.
☀️ 9. Обійманці - практикум близькості. На картках ідеї різних обіймів, навіть без доторків. Їх можна використовувати при прощанні з дитиною. + Є стікери з обійманцями для вайбера та телеграм, які можна надсилати старшим дітям
Завантажити 12 карток і розгорток можна тут: https://bit.ly/3VbNZqR
Стикерпаки з обійманцями для месенжерів
Телеграм: https://bit.ly/3BPvhhR
☀️ 10. Гра - "А як зробиш ти" - це проєкт UNICEF Ukraine - ми з Inna Horbenko та Yuliya Naida створювали 4-5 років тому в підтримку платформи НУМО. Гра для дітей дошкільного віку та молодших школярів. В картках є пропозиції різних ситуацій та дій, і варіанти відповідей. (А ситуації, пов'язані з розвитком різних навичок дитини). В вільному доступі в Спільнотеці Юнісеф https://spilnoteka.org/nastilna-gra-a-yak-zrobysh-ty/
☀️ 11. Прекрасна ідея саморобки з порталу Крокотак. З шаблоном дитини та ліжечком. Я пропоную її використовувати для того, щоб дитина, що проходить етап адаптації до садочка, могла "тренуватись" вкладати фігурку спати. Такий шаблон можна покрити скотчем чи плівкою, щоб був більш практичним і дати з собою в садочок. (Сюди ж нагадаю - ми готуємо для дитини одяг, який, бажано не потрібно надягати - знімати через голову)
Легкості, сили та радості маленьким та дорослим.
©Світлана Ройз
Обіймаю, Родино ❤️ як хочу Перемоги!


Немає коментарів:

Дописати коментар