середа, 15 травня 2024 р.

Практика вдячності

 Світлана ВасилівнаСоціально-психологічна служба Київщини

📌📌ТЕХНІКА "20 ГОРОШИН", або ЯК ЗМІНИТИ СВОЄ ЖИТТЯ ДО КРАЩОГО
Проста техніка допоможе покращити життя, його якість. Навчить радіти. Виявляється, багатьом із нас треба заново вчитися радіти.
Ви можете взяти 20 горошин, квасолин, 20 намистин або гудзиків, камінчиків - це може бути все, що завгодно. Вранці покладіть їх у свою кишеню чи гаманець.
І починайте помічати щось позитивне та сприятливе у своєму житті. Це може бути будь-яка дрібниця:
- перехожий просто усміхнувся вам,
- Ви вийшли з дому і дощ закінчився,
— одразу підійшов автобус до зупинки,
— хтось вам підказав чи допоміг у чомусь,
- Ваша дитина сказала вам приємні слова або зробила щось приємне,
- ваш чоловік подарував вам квітку,
- Хтось притримав вам двері,
- Ви побачили веселку,
— трапилося щось несподівано приємне...
Загалом будь-яка ситуація, за яку варто сказати спасибі. Якій можна порадіти та посміхнутися.
Кожна така приємна радісна дрібниця — це одна горошина. Ви перекладаєте цю горошину з однієї кишені до іншої або з одного відділення гаманця до іншого. І так треба перекласти за день усі 20 горошин.
♦️ За досвідом використання цієї техніки, у перші дні люди перекладають лише 4—5 горошин. Вони забувають про горох у кишені чи не помічають ці ситуації.
Взагалі, багато хто з нас, схильний добре приймати як належне, а от погане... Його треба розповісти всім, обговорити, довго мусолити і носити з собою в думках... Ця техніка допоможе змістити фокус уваги.
Комусь можуть здатися смішними ці маніпуляції з горошинами... Але наша підсвідомість — вона проста і щира, як дитя. І не треба мудрувати лукаво)) За допомогою цих горошинок ви швидко навчитеся помічати хороше, позитивне у вашому житті. Помічати щоденні можливості та варіанти, які у величезній кількості дає нам життя. Але вони часто залишаються непоміченими, тому що фокус уваги на іншому.
💙💛 З кожним днем ​​кількість горошин зростає. І на 10-15-й день ви перекладете всі горошини, а може й не раз. Тобто виявите, що кожного дня у вас є багато радісних моментів. Ви навчитеся фокусуватися на приємному. Ви навчите себе помічати чудові можливості, сприятливі ситуації, радість, доброту та позитив вашого життя.
За матеріалами О.Равлушевич

Немає коментарів:

Дописати коментар