пʼятницю, 13 січня 2023 р.

ЛІНІВІ ІГРИ, КОЛИ НЕМАЄ СИЛ РУХАТИСЯ

 ЛІНІВІ ІГРИ, КОЛИ НЕМАЄ СИЛ РУХАТИСЯ

 1⃣ Татуювання на ногах

Закатайте штани вище, дайте дитині набір фломастерів, що змиваються (перманентний маркер варто сховати подалі), сядьте зручніше і запропонуйте їй розмалювати ваші ноги. «Татуювання» з першого разу не змиваються, тому зважайте на це при плануванні виходів у світ з голими ногами😝

 2⃣ Спа-салон

Потребує попередньої підготовки. Покажіть дитині, як робити масаж – можна на ній самій, можна на м'яких іграшках чи ляльках. Пограйте в спа кілька разів, а потім запропонуйте стати її клієнтом. Видайте дитині невелику ємність з дитячою олією (цілу пляшку давати не варто, інакше в маслі буде все навколо), нагадайте, як діяти, лягайте зручніше і отримуйте задоволення. 

 3⃣ Лід із сюрпризом

Налийте воду у кілька харчових контейнерів. В один накидайте різних  невеликих іграшок та деталей «Лего», в другий покладіть жменю ягід та шматочків фруктів, а третій залиште без «начинки». Заморозьте. Це ваш стратегічний запас: в один із таких днів, коли ви страждатимете від втоми, дістаньте одну з крижаних пасок і дайте дитині завдання залежно від її наповнення. Малюк може спостерігати за тим, як крига тане, колупати її ложкою і намагатися витягнути заморожені іграшки або частування, а може поливати її солоною водою або розфарбовувати фарбами. Це дасть вам 15 (а іноді й більше) хвилин для перепочинку.

 4⃣ Старець розповідає історію

 Поясніть дитині, що ви будете старим мудрецем, який знає багато дивовижних історій. Пообіцяйте, що розкажете одну з них, якщо вона дасть вам час заварити чай/каву і спокійно сісти за стіл або на диван. Потім скажіть, що пам'ять вас підводить, і для того, щоб згадати історію, вам необхідно поглянути на речі, які вам має принести дитина. Можете відправити її в кімнату то за іграшкою, то за олівцем, то за м'ячиком - якщо у вас все нормально з уявою, гра може затягнутися, але вам не доведеться ходити, бігати або скакати. 

5⃣Ліниві хованки

Запропонуйте малюкові сховатися і повідомте, що рахуватимете до двохсот (або до тисячі — залежно від того, скільки років дитині і яка цифра може справити на неї враження). Рахуйте голосно, а потім так само голосно «шукайте» дитину, театрально вигукуючи: «Де ж вона може бути? Щось я його не бачу. Не можу знайти цього шибеника. Куди він подівся? і так далі, поки не до п'єте свій чай. 

6⃣ Що за вантаж?

 Ляжте на живіт і запропонуйте дитині приносити якісь предмети і ставити вам їх на спину або сідниці. Намагайтеся вгадати, що вона на вас поставила. Робіть безглузді припущення, які зможуть розвеселити дитину. 

7⃣ Мовчанка для тіла

 Гра має два варіанти. Якщо у вас двоє дітей, скажіть, щоб вони лягли на підлогу та лежали нерухомо. Хто перший ворухнувся, той і програв. Можна влаштувати змагання та вести рахунок. 

Якщо дитина одна, то запропонуйте їй позмагатися в нерухомості з вами — лягайте разом і лежіть до тих пір, поки хтось із вас (ну, це не ви) не захоче встати. За такого варіанту дозволені розмови.

Джерело

Немає коментарів:

Дописати коментар