понеділок, 16 січня 2023 р.

Маленькі кроки для покращення психічного здоров’я

 Маленькі кроки для покращення психічного здоров’я

1. Знайдіть радість у тренуванні

Згадайте час, коли ви відчували себе найбільш піднесеним і вільним. Що це було? Ви стрибали з піднятими руками на концерті? Вболівали за улюблену спортивну команду? 

Виявляється, рухи, які ми робимо у відповідь на відчуття щастя, також можуть викликати почуття радості. Келлі Макґоніґал, психолог та викладач Стенфордського університету, створила програму "Joy Workout", яка включає шість рухів, що надихають на щастя, незалежно від віку чи здібностей. 


2. Відкрийте для себе еко-терапію і ревайлдінг

Все більше доказів свідчать про те, що «екотерапія» або практика участі в заходах серед дикої природи має ряд переваг для психічного здоров’я. Абсолютно все — від походів і рафтингу, прогулянок по обсадженій деревами вулиці і до пересаджування кімнатних рослин вдома — може мати користь для психічного здоров’я.


3. Звільніться від «паралічу завдань»

Вам знайомий стан, коли на вас чекає нескінченний список справ вдома та купа завдань на роботі? І їх настільки багато, що ви навіть не знаєте з чого почати? Це те, що деякі люди називають "паралічем завдань", феноменом, який виникає, коли ваш мозок сприймає ваш список справ як загрозу. Особливо вразливі в цьому плані перфекціоністи. Щоб позбутися такого роду тривоги, не відкладайте завдання на довго, а після виконання обіцяйте собі невеликі винагороди.


4. Звертайте увагу на фізичні ознаки вигорання

Безсоння, втома, головні болі, зміни апетиту — ваше тіло багатьма способами може повідомляти вам, що ви вигоріли. Важливо також розуміти чим вигорання відрізняється від депресії. Симптоми депресії та виснаження можуть бути складними для розрізнення. Але депресія — це медичний стан, який можна і треба діагностувати!


5. Займайтесь тим, що приносить вам радість

Вранішня кава під улюблений серіал, пілатес під приємну музику, масаж, улюблений собака, який сидить у вас на колінах, — все це маленькі ритуали, які приносять нам щастя. 


Джерело @global wellness day Україна

Немає коментарів:

Дописати коментар