середу, 29 листопада 2023 р.

Нормальні реакції на ненормальні події

 Florence Centre

🤓 Коротко про важливе 🤓
Нормальні реакції на ненормальні події
Перебуваючи в несприятливих обставинах, практично не можливо не відчути на собі їх негативний вплив. Часом людина навіть не здогідується, що її гостра реакція, або негативний коментар колеги чи дивна поведінка родича можуть бути саме наслідками впливу стресу.
Розрізняють гострий та хронічний стрес:
  • "земля пішла з-під ніг", "ніби холодною водою облили", "аж серце в п'яти накивало" - все це про гострий стрес. Він відрізняється неочікуванністю, короткотривалістю, але здатен мобілізувати організм і змусити діяти.
  • "зник апетит", "нічого не хочеться", "все дратує" - це про хронічний стрес. Він відрізняється тривалістю, виснажує організм, має накопичувальний характер.
⚠️ Коли людина тривалий час знаходиться під впливом стресу (особливо такого, який спричиняє війна у країні), то буває вкрай важко відрізнити нормальні реакції від ненормальних. Якщо стає важко самостійно розібратися в тому, що відбувається із власним станом, організмом, психікою, краще звернутися по допомогу. Це може бути сімейний лікар, невропатолог, психіатр чи психолог. Головне не залишатись наодинці зі своїми проблемами, адже можна втратити дорогоцінний час і відновлення буде тривалим і болючим.



Немає коментарів:

Дописати коментар