вівторок, 11 жовтня 2022 р.

Прості, базові речі про турботу

 Хаб стійкості 

За ці 7+ місяців сталось багато всього. Концентрація болю, страху, гніву, розпачу, рішучості, ненависті та гордості протягом цього періоду – величезна, а під час особливо травматичних масових подій ця концентрація зашкалює.
Російські терористи хотіли побачити в українцях страх, але отримали ще більшу лють і зневагу, замість дезорієнтованості – ще більшу згуртованість. А оплакування загиблих, попри біль, не зупинить життя.
Поряд з цим ми знаємо, що за підйомами ідуть спади, тож ймовірно сьогодні – ближче до вечора чи завтра – ви будете відчувати втому. Бо все ж таки сильний стрес мобілізує наші сили по максимуму, а на піку ніхто не може втримуватись довго.
Сьогодні особливо:
▪️ лишайтесь в максимально безпечному місці, коли тривога
▪️ прийміть як факт, що у найближчі дні ймовірно буть проблеми зі світлом, водою, теплопостачанням. Це маленьке тренування перед зимою, тож є нагода побачити прогалини у підготовці до зими і підготуватись краще. Обміркуйте це, складіть план і реалізуйте його у найближчі тижні.
▪️ подбайте сьогодні про воду, їжу швидкого приготування, теплий зручний одяг
▪️ будьте взаємно ввічливими: на дорогах, на роботі, в магазині і з сусідами. разом ми можемо багато – ми це вже теж знаємо. розділений біль меншає, розділені радість і добро — більшають.
⭐️ в цей і наступні вечори проявіть енергетичну солідарність і максимально ощадливо користуйтесь електроенергією з 17:00 до 23:00. Це дасть змогу відновити пошкодження швидше
⭐️ постарайтесь сьогодні зробити “розвантажувальний” день і відсуньте неважливі справи, зосередьтесь на тому, що справді має значення
⭐️ постарайтесь не скролити новини весь час
⭐️ підтримайте наше військо 💰
⭐️ зазирніть до мемного війська, бо сміх — чудова протиотрута
⭐️ тримайте зв'язок з людьми
⭐️ будьте другом і собі. Про самопідтримку більше тут: https://cutt.ly/jBlw7Kz
⭐️ за можливості варто лягти раніше поспати. поради щодо налагодження сну тут: https://bit.ly/3G1ka6e
⭐️ теплий чай (наприклад м’ятний), тепла їжа – це те, що дає нам відчуття безпеки, але найважливіше тепло – в ❤. що ви можете зробити сьогодні, щоб зігріти серце і собі, і комусь?
Попри те, що наша країна переживає неймовірний біль, у нас всередині є неймовірна сила. Ми часом хитаємось, часом падаємо, але встаємо знову і знову. Ми зможемо.
птн хло і р-ня врешті закінчиться, а Україна – ні.

Немає коментарів:

Дописати коментар