вівторок, 30 липня 2024 р.

Варіанти ігор

 Центр практичної нейропсихології - Одеса

Коли дитина підходить до вас із проханням «пограти», приносить своїх улюблених ведмедиків або конячок, яких ви вже не можете бачити – не зневірюйтеся. Скористайтеся однією з цих ідей, щоб швидко придумати цікаву рольову гру ⬇
✳ Гра в подорожі
Для любителів різних розвивальних ігор це може стати справжньою знахідкою. Можна обирати на карті, куди поїхати, читати географічні назви, прокладати маршрути, пробувати національні страви… І все це, не виходячи з дитячої.
✳ Гра в школу
Для тих, хто планує навчити дитину букв або рахунку. Одне діло, коли тебе вчать, а зовсім інше – коли вчителем стаєш ти! Дитина не має бажання вчити букви, але коли букви мають вивчити плюшеві ведмедики - усе змінюється.
✳ Життєва гра
Беремо за основу будні. Недавно дитина ходила на виставку, в гості або в дельфінарій? Ви гуляли лісом, влаштували пікнік? Просто їздили в село до бабусі, годували курей і корів? Малюк качався на гойдалках сьогодні вдень? Пограйте в це! Зробіть арену цирку з конструктора, знайдіть маленьких рибок і створіть «океанаріум» в коробці, запросіть гостей до плюшевих ведмедиків!
✳ Терапевтична гра
Візьміть за основу сюжету проблему, з якою дитина нещодавно зіткнулася. Наприклад, якщо дитина боїться павуків або жучків. Тут знадобляться навички створення терапевтичних казок. Але можна й просто пофантазувати. Наприклад, той самий страшний павучок потрапляє в біду і стає безпорадним, а ваш малюк рятує його своїм героєм. Хіба можна боятися того, кого врятував?
✳ Гра в професії
Добре знайомити дитину з різними професіями за допомогою рольових ігор. Придумайте, ким працюють і чим займаються ваші герої. У когось сад квітів, у когось ветеринарна клініка. Можливо, дракончик гасить пожежі, а ведмідь будує будинки. І не забудьте про гру лікаря та магазин.
✳ Підготовча гра
Ця гра допоможе підготувати малюка до майбутньої події. Це може бути переліт літаком або похід до лікаря, початок відвідування дитячого садка чи школи. Ми можемо обіграти це в рольовій грі і трохи підготувати дитину, пробудивши в неї інтерес.


P.S. Про всяк випадок нагадаю: букви з маленькими дітьми треба вчити через їх звукові аналоги, коли Б - це "б", а не "бе", Н - це "н", а не "ен".

Немає коментарів:

Дописати коментар