середу, 14 вересня 2022 р.

16 СПОСОБІВ ЗМУСИТИ ОРГАНІЗМ ВИРОБЛЯТИ ГОРМОНИ ЩАСТЯ

 Соціально-Психологічна служба школи

16 СПОСОБІВ ЗМУСИТИ ОРГАНІЗМ ВИРОБЛЯТИ ГОРМОНИ ЩАСТЯ
☺️😍😁
Стимулюємо ЕНДОРФІН
☑️Спорт і активний відпочинок, м'язи повинні працювати майже до знемоги. Ознакою викиду гормону в кров буде відчуття «другого дихання».
☑️ Неординарний спосіб - чилі. Покладіть щіпку на кінчик язика і зачекайте кілька хвилин.
☑️ Ще один екзотичний спосіб - голкотерапія. Під час сеансу голковколювання ендорфіни викидаються в кров так само, як під час сміху.
Стимулюємо ДОФАМІН
☑️ Продукти, які багаті тирозином (саме з цієї амінокислоти виробляється дофамін): сир, насіння, м'ясо, риба, квасоля та інші.
☑️ Довгостроковий метод отримання гормону мотивації - винагорода. Ставте маленькі цілі і після досягнення кожної даруйте собі що-небудь.
☑️ Медитуйте, тільки по-справжньому, наприклад за допомогою дихальної гімнастики.
Стимулюємо ОКСОТОЦИН
☑️ Найпростіше - фізичний контакт з близькою людиною. Можна взяти її за руку, обійняти або просто поговорити на приємну для вас тему: будь-яка взаємодія спровокує викид гормону.
☑️ Завести домашню тварину і дбати про неї. Турбота про живу істоту - природне джерело окситоцину. Якщо ви не в змозі дозволити собі кішку або собаку, можна обійтися рослинами.
☑️ Статистично доведено, що рівень гормону вище у тих людей, які знаходяться в серйозних відносинах. Короткочасні зв'язки теж сприяють виробленню окситоцину, але не сильно.
☑️ Сходіть на легкий розслабляючий масаж. Дотик асоціюється з періодом дитинства.
Стимулюємо СЕРОТОНІН
☑️ Дослідження показали, що завдяки перебуванню на сонці рівень серотоніну підвищується.
☑️ Тримайте поставу. Коли ви сутулитеся, рівень гормону знижується, і це викликає невпевненість в собі, почуття провини або сорому незрозуміло за що.
☑️ Їжте гарбуз, твердий сир, варені яйця, сир і сочевицю: в них міститься амінокислота триптофан, з якої виробляється серотонін. Також підійдуть продукти з високим вмістом вітаміну B - курага, чорнослив, морська капуста.
☑️ Висипайтеся: чим ви бадьоріші, тим легше організму виробляти внутрішній антидепресант.
☑️ Їжте менше солодкого. Сильна тяга до цукру свідчить про брак серотоніну, але швидкі вуглеводи, які містяться в солодощах, стимулюють тільки короткочасне вироблення гормону.

Немає коментарів:

Дописати коментар