понеділок, 19 вересня 2022 р.

Поради для татусів, якщо вони далеко від дитини

 #Поради для тат

#якщо вони далеко від дитини

Якщо ваша дитина виїхала закордон або ви знаходитесь в різних частинах України, Ваша дитина все одно потребує вашої уваги.

Виховувати дитину дистанційно дуже важко. Але пам'ятайте, що ви, як і раніше, маєте на неї великий вплив, не менший, ніж мати.

Велику роль відіграє якість вашого спілкування та емоції, які отримує дитина. Дуже важливо аби дитина відчувала вашу підтримку і що ви залишаєтесь поряд, навіть якщо фізично не з нею. Дитині дуже важливим є відчувати, що ви цікавитися нею та знати, що вона може на вас покластися.

‼️Дитині дуже важливо відчувати, що ви поряд, навіть якщо ви фізично далеко. 

‼️Ваша присутність в житті дитини, навіть онлайн, забезпечує для дитини відчуття безпеки та впевненості.

‼️Намагайтеся при спілкуванні бути спокійним, люблячим і відданим батьком.

‼️Повторюйте, що ви поряд, на зв'язку та пам‘ятаєте про неї, що ви її дуже любите та чекаєте.

‼️Ставте питання щодо того, як пройшов день, чим дитина займалася, які в неї проблеми та про що вона думає. 

‼️Будуйте діалог в залежності від віку дитини.

❓‼️❓Як і про що спілкуватися з дитиною, якщо наразі ви далеко від неї?


📎1. Ставте питання про те, як минув її день. Це не має бути питання для контролю, спробуйте побудувати діалог з позиції «що цікавого відбулося за цей день?»


📎2. Питайте в дитини які були уроки, що було найцікавіше на уроках. Попросіть розповісти, що нового дитина дізналася, пригадайте як цю тему вивчали ви чи чесно скажіть, що вже нічого не пам‘ятаєте з того часу.


📎3. Дізнайтеся в дитини, який предмет їй подобається найбільше і чому. Можливо дитині подобається, як його викладають, чи вчитель, який викладає. Тоді обов’язково надалі цікавтесь як пройшов саме цей урок. 


📎4. Будуйте спільні теми. Якщо дитині подобається якась тема/навчальний предмет, то спробуйте знайти додаткову цікаву інформацію з нього та наступного разу поділіться нею з дитиною.


📎5. Будуйте спільні інтереси. Прислуховуйтесь до дитини, що їй цікаво, та спробуйте знайти спільну справу, якою могли б займатися дистанційно. Наприклад, це може бути якась віртуальна командна гра, де ви б могли виступати командою, чи почніть грати з дитиною в шахи чи гру го.


📎6. Брати участь в житті. Наприклад, якщо дитина хоче навчитися їздити на самокаті, знайдіть навчальні ролики та перегляньте їх разом. Попросіть під час перших її спроб подзвонити онлайн, аби ви були учасником процесу.


📎7. Введіть свої ритуали. Наприклад, пишіть перед сном «добраніч, я тебе люблю» чи запишіть розклад дитини та перепитуйте після останнього уроку, як пройшло.


📎8. Проявляйте емоції та почуття. Дитині важливо чути, що ви її любите. Пам‘ятайте, що це дорослі можуть здогадуватися самі про ваші почуття, а для дітей важливо чути, що ви нею горді, що ви скучили, що вона молодець.


📎9. Підтримуйте мати дитини. Пам‘ятайте - ви навчаєте дитину власним досвідом, а ваші  поведінка та розмови з іншими членами родини дитина сприймає та підсвідомо оцінює.


📎10. Виконуйте домовленості. Якщо ви зараз зайняті, поясніть це дитині й обов‘язково зв‘яжіться з нею пізніше.  


Джерело @Підтримай дитину

Автор  Ольга Набоченко

Джерело

Немає коментарів:

Дописати коментар