пʼятниця, 27 жовтня 2023 р.

Діти-підлітки відмовляються ходити в школу

 Перші шкільні місяці можуть бути складними для дітей, особливо для підлітків. Ловіть порадник для батьків, у яких діти-підлітки відмовляються ходити в школу:

🙌 Спілкуйтеся з вашою дитиною. Встановіть спокійний та відкритий діалог. Дізнайтеся, які причини відмови від навчання в школі.

🙌 Послухайте його чи її думку. Пам'ятайте, що ваша мета — зрозуміти причини, а не використовувати силу або критику.

🙌 Розгляньте можливі причини відмови. Соціальні фактори (булінг, відсутність друзів, тиск з боку однолітків). Академічні проблеми (труднощі з навчанням, проблеми з учительками чи вчителями). Емоційні проблеми (тривога, депресія, невпевненість у собі).

🙌 Залучіть фахове коло. Шкільний психолог/-иня, соціальний педагог/-иня або дитячий психолог/-иня можуть допомогти впроратися з труднощами.

🙌 Змініть середовище навчання. Розгляньте можливість перевести дитину в іншу школу, якщо причина полягає в конкретному освітньому закладі. Онлайн-навчання або домашнє навчання також може бути альтернативою.

🙌 Задайте правильні мотиви. Підкресліть важливість освіти для майбутнього вашого підлітка чи підлітки.

🙌 Заохочуйте соціалізацію поза школою. Гуртки, спортивні секції, волонтерство можуть допомогти підлітку чи підлітці відчути соціальну підтримку.

🙌 Намагайтеся розв’язати/вирішити проблеми разом. Розробіть план дій, який буде враховувати потреби вашої дитини.

🙌 Підтримуйте довірливі взаємини. Ваша підтримка та розуміння можуть допомогти дитині подолати труднощі.

🙌 Не забувайте про власний добробут. Ця ситуація може бути важкою для вас. Пошукайте підтримку у друзів, родини або психолога чи психологині.

📗 Авторка — Світлана Дрібас

Джерело

Немає коментарів:

Дописати коментар