четвер, 3 серпня 2023 р.

Стосунки з воїнами (для партнерок)

 Veteran Hub 

Стосунки з воїнами можуть бути захопливою пригодою, що приносить нові емоції та відчуття. Проте партнеркам важливо розуміти, що досвід війни накладає відбиток на все подальше життя воїнів і вашу взаємодію зокрема. А для соціуму правильний шлях — це розуміння та повага замість надмірної героїзації та романтизації.
Дружина воїна та військова волонтерка Богдана Левицька ділиться порадами про те, що може чекати партнерок, які розпочали стосунки з захисниками, і як вибудовувати правильну комунікацію. Дивись частину порад у дописі, а більше — у статті та в посібнику на сайті resex.veteranhub.com.ua.
🔹Безпека.
Гучні, різкі звуки нагадують про можливу загрозу, проте й абсолютна тиша не дає розслабитися — немає можливості оцінити ситуацію, а це відразу вмикає відчуття небезпеки. До прикладу, після повернення з війни людина може перестати любити шумні заклади та концерти. Це треба лише прийняти та знайти оптимальний варіант, як провести час разом, аби вам разом було комфортно.
🔹 Довіра та ідентифікація ворога.
Нові знайомства, до прикладу, з твоїми друзями чи колегами, можуть сприйматися без ентузіазму, і на зустрічі буде відчутна напруга. Мова йде про довіру. Нові люди в житті воїна — це неперевірені люди, які можуть на підсвідомому рівні сприйматися як загроза. На все потрібен час і розуміння.
🔹 Тактика реагування.
Рефлекси допомагають вижити на війні. Під час бою твої навички падають до рівня твоєї підготовки. Ці рефлекси залишаються і в цивільному житті. Тому важливо пам’ятати про це та відмовитися від сюрпризів чи дуркування з неочікуваним вистрибуванням із шафи.
🔹 Передбачуваність.
Деколи ваші плани можуть різко змінюватися. І це норма, адже на війні все стрімко змінюється. Це може тебе страшенно дратувати, але з часом ти адаптуєшся до такого ритму, а твій партнер звикне, що не обов’язково це робити, аби вижити у цивільному житті.
🔹Емоційний контроль.
Хтось каже: «бездушний», або «холодний, як скеля». Насправді все простіше. Для збереження розуму військові «вимикають» спектр емоцій та емпатії. Щоб пережити весь бойовий досвід — вчаться не пропускати все через себе. З часом цей блок на емоції зникне. Не тисни, не вимагай поем про почуття чи бурхливої реакції на смішну картинку.
👉Читай більше порад у статті та в нашому посібнику на сайті:

Немає коментарів:

Дописати коментар