вівторок, 8 серпня 2023 р.

Якщо за вами пильно спостерігають

 Florence Centre

🤓 Якщо за вами пильно спостерігають 🤓
Часом у публічному місці ми відчуваємо на собі чийсь погляд і починаємо вертіти головою у пошуках «джерела». Або ж буває, що ми бачимо, як якась людина уважно на нас дивиться. Першими ж думками можуть бути: «Ми знайомі?», «Що йому/їй треба?», «Зі мною щось не так?».
Ми зібрали декілька рекомендацій, що робити, якщо ви відчуваєте дискомфорт від подібних поглядів.
  • Оцініть обстановку. Озирніться, можливо не ви є предметом пильного погляду, а щось чи хтось позаду вас. Або ж людина просто замислилася. У цій ситуації ви можете наступне: перехопіть погляд (гра «хто кого?»), посміхніться, не зважайте.
  • Фізична реакція. Найпростіше, що можна зробити – це пересісти, відійти або відвернутися. Також дієвим способом буде зробити вигляд, що телефонуєте комусь або пишете повідомлення, вдягнути окуляри чи капелюха. Якщо ж після ваших маніпуляцій людина продовжує стежити за вами, то, вірогідно, є місце не простій цікавості.
  • Розірвіть шаблон. Можливо метою такого погляду є бажання збентежити вас, поставити у незручне становище. Або взагалі людина грається у «енергетичного вампіра». Перехопіть ініціативу – покажіть язика або гримасу, помахайте. Так ви не тільки покажете власний захист, а і перевагу.
  • Проявіть ініціативу. Якщо з боку спостерігача відсутня загроза, то можна перейти до більш рішучих дій – заведіть розмову, запитайте, чи ви знайомі, яка причина такої підвищеної уваги тощо. Якщо людина підтримає розмову, то є шанс провести цікаву бесіду. Але здебільшого така реакція змушує людей ніяковіти і вони намагаються якнайшвидше піти.
Пильний погляд навіть на значній відстані – порушення особистого простору. Не соромтеся реагувати.

Немає коментарів:

Дописати коментар