понеділок, 26 червня 2023 р.

На платформі «Дія.Освіта» відтепер є симулятори професій та незвичний тест

 

На платформі «Дія.Освіта» відтепер є симулятори професій та незвичний тест

Для школярів віком 11–14 років на платформі «Дія.Освіта» додали симулятори професій, які дають змогу підлітку відчути себе на місці професіонала.

На вибір пропонують 55 спеціальностей. Інтерактивні відео допомагають зануритися у звичайний робочий день візажиста, пекаря, режисера, дизайнера, маркетолога та інших професіоналів. Гравцю доведеться приймати рішення стосовно клієнта та намагатися надати йому якісні послуги або виробляти корисну та презентабельну продукцію. У такий спосіб тинейджер не лише зможе уявити реалії професії, а й почне усвідомлювати, чи підходить йому така робота. До того ж він дізнається чимало нових фактів щодо цієї діяльності, користуючись симулятором. Наприклад, знання з кулінарії стануть у пригоді кожному під час приготування їжі вдома, навички касира — для підрахунку родинного чи особистого бюджету тощо. 

Ще одна новація: профорієнтаційний тест. Він дещо незвичний, адже питання стосуються не уподобань підлітка, не знань чи навичок, а рис характеру. Тест виявляє, чи є людина скоріше інтровертом чи екстравертом, прагматиком чи емоційною, схильна більше прислухатися до інтуїції (і потребує скоріше теоретичної діяльності) чи відчуттів (і потребує взаємодії з матеріальними об’єктами), покладається більше на сприйняття навколишнього світу чи на судження. 

Тестування складене за методологією Майєрса-Бріггса (MBTI). Воно вже давно застосовується у бізнесі під час підбору кандидатів на вакансії. Наприкінці тесту, який можна пройти десь за пів годинки, школяр отримає опис найкращих рис свого характеру та поради стосовно професій, у яких йому буде комфортно. 

Джерело

Немає коментарів:

Дописати коментар