понеділок, 6 червня 2022 р.

Стосунки на відстані

 Інститут психології здоров'я Institute of Health Psychology

Деякі пари вже три місяці живуть на відстані, що впливає на відносини. Можуть виникати взаємні претензії, підозри, недовіра, ревнощі, недостатня кількість часу приділено один одному та інше.
Зберігати стосунки на відстані не просто, але можливо. Головне питання — як?
🌳Ще 2 місяці тому багатьом здавалося, що все це ось-ось закінчиться, тому сімейне життя було відкладено на момент зустрічі. Але зараз уже приходить розуміння, що дата зустрічі невідома і так може тривати ще якийсь період. Через це може виникнути відчуття, що життя проходить повз вас, і воно буде колись згодом. Але життя, насправді, зараз продовжується у кожного, тому його важливо помічати.
🌇Діліться один з одним враженнями за день: що бачили, де були, з ким спілкувались. Нехай це будуть побутові історії, але завдяки їм виникає відчуття присутності близької людини поряд, ніби ви це робили разом.
💫Мрійте та плануйте разом. Це можуть бути маленькі, але важливі для вас плани.
💻Зідзвонюйтесь по відеозв'язку, щоб посилювалося відчуття присутності вашої близької людини поряд.
🤳🏻Придумайте спільний щоденний обряд. Наприклад, це може бути маленьке відеоповідомлення в Telegram вранці, або приємне аудіоповідомлення на ніч.
🧑‍💻У пари, яка зараз на відстані, може виникати сварки через те, що є відчуття недостатньої уваги з боку партнера, виникає образа та злість. Можливо, зараз саме час приділити увагу хобі, навчанню, улюбленим заняттям та професійному розвитку?
💪🏻Іноді у парі хтось один відповідальний за вирішення всіх питань. Зараз же виникає необхідність кожному брати відповідальність і самостійна виконувати те, чого раніше не робили. Можливо, такі зміни будуть новим витком у розвитку відносин.
🚴🏻Звертайте увагу на те, що вас об'єднує. Наприклад, спільні друзі, традиції, спільні захоплення. Це допомагатиме помічати безперервністю життя.
🌹Періодично запрошуйте один одного на побачення онлайн. Кожен може заздалегідь приготувати вечерю, улюблений напій і все інше для такої зустрічі. Романтика може бути навіть під час війни.
Як показує практика, відносини на відстані можливі. Бережіть себе та близьких!

Немає коментарів:

Дописати коментар