понеділок, 24 квітня 2023 р.

ТЕХНІКИ ПРИ ДУШЕВНІЙ БОЛІ

 ТЕХНІКИ ПРИ ДУШЕВНІЙ БОЛІ 

Зважаючи на те, що душевний біль це завжди  складний та особистий досвід, у цьому пості ми хочемо запропонувати  розглянути кілька корисних практик, які можуть допомогти вам зняти напругу та стрес, зосередитися на позитивних емоціях та  покращити свій настрій.  

1. Заведіть  свій щоденник , де  спробуйте записувати свої думки та емоції кожного дня , це допоможе вам зрозуміти їх і відчувати зв'язок з ними. Пам`ятайте❗️Тільки ви контролюєте власне життя, і тільки ви вирішуєте як реагувати на все , що відбувається з вами. 

2. Навчіться дихати правильно, практикуйте медитацію🧘🏻‍♀️. Дихання теж може впливати на наш настрій та фізичний стан організму, тому це  простий спосіб зняти напругу і стрес. Сядьте  в зручному положенні, закрийте очі та зосередьтеся на своєму диханні. Спробуйте збільшувати тривалість вдиху та видиху і зосередитися на тому, як повітря входить і виходить з вашого організму. 

3. Дозвольте собі відпочити☘️☀️. Якщо є можливість частіше гуляйте на свіжому повітрі, читайте книги у парку, влаштуйте пікнік на природі або просто сідайте та вдихайте свіжий  потік повітря. Спробуйте віднайти цей спокій та гармонію в навколишньому світі. 

4. Ні для кого не секрет , що займання спортом  виробляє ендорфіни, які допомагають відволіктись від негативних думок та емоцій,  а також зменшити рівень стресу та тривоги. Шукайте свій улюблений вид спорту,  від якого ви будете отримувати задоволення і займайтесь ним . 

5. Навчіться просити про допомогу, якщо це необхідно, не бійтеся ділитись власними переживаннями, розмовляйте з кимось. Інколи просте спілкування з близькою людиною може допомогти зняти душевний біль. Якщо такої людини не знайшлось , а душевний біль стає надто важким, зверніться за допомогою до фахівця в галузі психотерапії та психології. Вони можуть допомогти вам зрозуміти ваші емоції та дати інструменти, які допоможуть вам подолати біль. 

Незалежно від того, який досвід душевного болю у вас є, надіємося, що ці техніки допоможуть вам знайти спокій і комфорт у вашому житті.❤️


Автор: Іра Правосудович

Джерело

Немає коментарів:

Дописати коментар