пʼятницю, 10 лютого 2023 р.

Як правильно сварити дітей

 Як правильно сварити дітей


Для дитини з її ще ніжною і в процесі формування психікою важливо отримати правильну критику своєї поведінки та вчинків, адже в цей момент  відбувається її особистісне становлення, формування об'єктивної самооцінки та прийняття себе.

Важливо

👇👇👇👇👇

❗️ Відокремити невдоволення  поведінкою дитини від ставлення до самої дитині. 

Дитину Ви ❗️ЗАВЖДИ❗️ любите, незважаючи ні на що! А ось поведінка у неї може бути різною.

Можливо, десь просто не подумала і зробила, десь вирішила перевірити на міцність, десь не впоралась із собою чи своїми емоціями – причини можуть бути різні, але це лише поведінка, а не сама дитина!

Застосуйте цей метод, коли ви наступного разу  сваритимете дитину

👇👇👇👇👇

💎 #1 Глибоко видихніть, це дозволить Вам трохи заспокоїтись - конструктивні діалоги ніколи не будуються на емоціях, адже Вам потрібен результат, а не привід виплеснути негатив.

💎 #2 Згадайте, що ви любите свою дитину, відчуйте свою любов до неї.

💎 #3 Починаючи розмову, акцентуйте увагу, що Ви любите свою дитину і вона Вам дорога, але її поведінка Вас турбує, хвилює тощо.

💎 #4 Запитайте дитину, чому сталася така ситуація, як вона бачить її причини, як тепер бути далі. 

Ведіть розмову зі стану любові до дитини, якщо у вас знову починають підніматися емоції, глибоко видихайте та повертайтеся у стан любові. Діти дуже чуйно відчувають наше ставлення до них, і їм дуже важливо відчувати, що ми їх любимо, і вони нам потрібні, незважаючи ні на що.

💎 #4 Розкажіть, як Ви бачите ситуацію. Не забудьте додати, до це поведінка така, а не сама дитина.


Можливо, з першого разу Вам не вдасться бесіду провести без емоцій, але поступово Ви до цього прийдете, тому що результати бачитимете практично відразу – не чекайте, що миттєво зміниться поведінка, а ось напруга у ваших взаєминах почне знижуватись, дитина почне Вас більше поважати, цінувати вашу думку та прислухатися до ваших порад. А це дуже цінно.

Джерело

Немає коментарів:

Дописати коментар