вівторок, 25 червня 2024 р.

12 ігор для дітей різного віку

 Світлана Ройз 

12 ігор для дітей різного віку. Дорослим зараз може бути складно грати з дітьми. Особливо після трагічних новин. Бо грати з дитиною - це наче перемикатися в інший регістр емоцій. Це одночасно виснажливо і може відчуватися, як недоречність при дійсно важких переживаннях.
Чим більше рівень втоми, тим складніше емоційно долучатись та витримувати контакт; і у нас могло не бути свого ігрового досвіду в нашому дитинстві, і ми просто можемо не знати ігор. Чим сильніший рівень стресу, тим більше ми можемо уникати ігор з дитиною.
Сьогодні - міжнародний день гри. Можливість грати для дітей - особливо в воєнний час - це можливість відновлюватись. По іграх дітей ми бачимо, що відбувається в їх "внутрішній реальності". А повернення до вільної гри - з відкритим сюжетом - ознака відновлення дитини. Гра - один з основних видів діяльності дитини до 7 років. І простор розвитку та безпеки, здобуття різних навичок, пізнання в будь-якому віці. Уявіть,чим більше ігровий період у дитинчат тварин, тим вищий у них рівень інтелекту. Гра - сприяє розвитку.
Колись я була здивована, що право дитини на гру закріплено в статті 31 Конвенції ООН про права дитини. (2013р). Це зроблено, щоб запобігти комерціалізації та інтелектуалізації дитинства.
Так хотілось би, щоб право дитини на мирне безпечне життя було не просто словами.
Ми з UNICEF Ukraine сьогодні зібрали різні ігри - ранкові, щоб допомогти дитині прокинутись, повернути відчуття тіла та вгамувати тривогу; ігри на вулиці; ігри для відреагування агресії та напруги, гра під час їжі; ігри в темряві. Ігри для вітання та прощання.
Всі ці ігри універсальні, для дітей різного віку.
Можливо, ви зможете щось знайти для своєї скарбнички.
Радість та близькість - те, що може бути протидією травматичному досвіду.
Ми готували цю підборку з турботою про дітей та дорослих. ❤
Обіймаю, Родино ❤ як хочу Перемоги!









Немає коментарів:

Дописати коментар