вівторок, 19 вересня 2023 р.

Нічого не хочу: де шукати причину?

 Інкурсія

Нічого не хочу: де шукати причину?
📍Надмірний дофамін
Імпульсивні бажання є джерелом швидкого дофаміну. Однак часто це призводить до зворотного результату. Через перенасичення дофаміном розваги чи хобі, які приносили радість раніше, більше не виконують своє завдання. Надмірне вироблення дофаміну шкодить мотивації.
📍Відсутність віри в себе
Коли людина знецінює власні мрії та цілі, в її голові автоматично виникає запитання «А навіщо тоді щось робити?». Буденні справи та будь-які зусилля здаються безглуздими. Тому перший крок у боротьбі з апатією – це віра в себе.
📍Втома та вигорання
Це так очевидно, однак ми часто здатні до останнього не помічати «слона в кімнаті». Апатія – це чіткий сигнал, що надсилає нам тіло, коли потрібно зробити перерву.
📍Сором за власні бажання
«Хотіти не шкідливо» та інші подібні афоризми часто адресують людям із «надмірними», на думку оточення, бажаннями. «Відпочити? Від чого? Ти ж просто сидиш вдома з дитиною». «Поїхати за кордон? Навіщо? У твоєму регіоні спокійно». Це лише кілька прикладів того, як у людини може з'явитися почуття сорому за власні бажання. Але насправді ви ж не зробили нічого поганого. Пам'ятайте про це.
Джерело: Розкажи мені

Немає коментарів:

Дописати коментар