четвер, 28 квітня 2022 р.

Світлана Ройз: Грім під час війни, як підготувати дітей

 Світлана Ройз

Грім під час війни, як підготувати дітей, щоб вони не злякались. У нас зараз збирається дощ, судячи із хмар, буде гроза і грім. І, я подумала, що саме зараз нам потрібно підготуватись, та попередити дітей. Щоб не було відчуття вибухів. Щоб дорослі і діти не втрачали відчуття безпеки.
☀️ Донці я показала на небо і сказала - дивись, бачиш хмари, вони не просто дощові, може бути сильна злива. Пам'ятаєш, що буває під час зливи? Грім та блискавка.
Це точно не вибухи. Вони можуть нагадувати вибух, але це грім. Ми точно в безпеці.
☀️ Алгоритм такий - нам потрібно процес взяти під контроль. перехопити активністю префронтальної кори активність лімбічної системи. З дітьми, коли ми працювали в мирний час із страхом грому - я просила, щоб вони гучно рахували, скільки секунд від блискавки до звуку.
☀️ Ми під кожний грім хлопали в долоні чи кричали. У мене в Студії є інструмент, що звучить, наче грім '. Зараз (в коментарях запропонували) можна кричати під час грому УРА!
☀️ ми грали в "ловців блискавок" і плескаючи в долоні, наввипередки ловили їх та уявляли, що складаємо в банку, чи коробку.
☀️ зараз допустимо уявляти, як ми перенаправляємо блискавки на техніку ворогів.
Хай дощі будуть тими, що очищують, а не лякають ❤️

Немає коментарів:

Дописати коментар