вівторок, 4 липня 2023 р.

Комікс "Мій тато повернувся з війни".

 Світлана Ройз 

Комікс "Мій тато повернувся з війни". Як розповісти дітям та підліткам про стан татусів, як підготувати їх до повернення рідних з фронту? Які слова знаходити для всієї родини, щоб всі відчували близькість? Як самим чоловікам - ветеранам війни зрозуміти, що з ними може відбуватися. І як, насправді "повернутись" з війни. - Це дуже важливий проєкт. Своєчасний. Сильний, талановитий і якісний. І для мене честь краєчком бути до нього причетною.
Найпростіший шлях до сприйняття підлітків - комікс. З мінімальною кількістю слів - але саме тих слів, що звучали б саме для них і з тим сконцентрованим сенсом, що був би важливим. З акцентом на ілюстраціях, що б були "чесними", але не тими, що лякають. Але сила цього проєкту, ще й в тому, що він не тільки для підлітків. Він для всієї родини.
Цей проєкт - втілення мрії військового і татуся - Illia Shpolianskyi . Який на своєму досвіді і досвіді своїх побратимів з 2014 року знає, наскільки це важливо. Ілля - засновник ГО “Асоціація учасників та інвалідів АТО”
Автор коміксу - текст, ілюстрації - геніальний Alexander Koreshkov . Коли я розповідаю про Сашу, завжди пишу саме це слово - геніальний, бо за майже 30 років нашого знайомства не бачу межі його таланту. Саме в цьому коміксі - проявилась нова його грань. Цей твір - окрім його художньої якості, своєрідний психологічний практикум для дітей та дорослих.
Ми з Voznesenska Olena супервізували проєкт. (Дякую за нашу співпрацю) І у нас була складна задача. Створити рамки безпеки, щоб найвразливіша дитина, якій до рук попаде комікс, не зазнала травматизації. Бо тема складна. І я вдячна Саші, що попри наші палкі суперечки, він прислуховувався до наших з Оленою коментарів.
Комікс можна друкованим безоплатно замовити, його надішлють НП. Умови - він для родин військових. Замовити можна тут: https://book.heroesukraine.org/
А ще можна пройти невеличкий квест і отримати подарунки від фонду.
І скоро комікс буде в вільному для завантаження доступі
Наступна тема буде, напевно, про Матусь.
Ідея: Ілля Шпилянський
Автор та художник: Олександр Корешков
Продюсер: Максим Курінний
Керівниця проєкту: Ксенія Давченко
Психологині: Олена Вознесенська, Світлана Ройз
Верстка: Денис Борисюк
Літературна редакторка: Святомира Возняк
А я хочу ще від себе подякувати Kseniia Vosnitsyna за знайомство з Іллею.
Нехай всі повертаються додому!
І всі зможуть відчути спокій, впевненість та близькість.
Обіймаю, Родино ❤ як хочу Перемоги

Немає коментарів:

Дописати коментар