вівторок, 25 липня 2023 р.

Батькам

 Два корисних батьківських прийоми.

У цій статті я хочу описати два простих і дуже корисних батьківських прийоми, які можуть використовувати батьки зі своєю дитиною.
1. Намагайтеся щодня виділяти для дитини час, який Ви будете проводити саме з нею. Це може бути невеликий проміжок часу (30 хвилин). Нехай дитина приймає рішення про те, як саме Ви разом з нею проведете цей час. Але при цьому необхідно дотримуватися важливого правила: не відволікатися на інші справи і всю увагу приділяти саме дитині.
Нерідко можна почути від батьків: «Та ми з нею цілий день разом», «Ми і так купу часу разом проводимо». А якщо почати розбиратися, то виявляється, що кожен зайнятий своєю справою. Наприклад, мама перебуваючи весь день з дитиною, встигає попрасувати, попрати, приготувати обід, подивитися телевізор, поговорити по телефону ... Так і виходить, що пів години часу, присвяченого дитині і її бажанням, не виділяється.
2. «Гнівливий час». Цей прийом підходить для маленьких дітей. Кожен день намагайтеся виділяти час для дитини, коли вона зможе говорити з Вами про все, що її роздратувало. При цьому не заперечуйте і не пояснюйте нічого, лише слухайте. Для цього можна виділити час перед сном. За такою ж схемою можна ввести "радісний час", і обговорювати всі щасливі моменти, які трапилися за день.
Ці прості правила дозволять Вам стати ближче зі своєю дитиною і відкрити двері в її внутрішній світ. Нерідко, дитині не вистачає батьківської уваги, а батьки про це зовсім не здогадуються. Про це свідчить і той факт, що після введення цих правил іноді вирішуються дитячі проблеми (страхи, психосоматичні прояви, поведінкові порушення).
Назарова Ксенія

P.S. На скільки я розумію, це на основі книги Роса Кемпбела "Як насправді любити дітей"

Немає коментарів:

Дописати коментар