пʼятницю, 26 серпня 2022 р.

Про формулу успіху: Бути-Робити-Мати

 💭 Виховання — важка справа, і покращення його умов — один зі священних обов'язків кожної людини, оскільки немає нічого важливішого за свою освіту й освіту своїх близьких. 

Сократ

 

Шановні батьки, вітаємо!👋

 Сьогодні хочемо поділитися з вами секретом, що пережив не одну цивілізацію та якому вже сотні років! Тож знайомтеся з дуже цікавим і корисним прийомом під назвою «Система буття Сократа». Навіщо вам це? 

❗️Бо прийом допомагає оцінити наявні ресурси і визначити необхідні дії для успішного досягнення мети. Сподіваємося, що ви поділитеся цим зі своїми дітьми-підлітками!

 📚 До речі, Сократ — давньогрецький філософ, який вважається одним із засновників західної філософії. Він не залишив жодного письмового джерела після себе, тому його вчення відоме здебільшого завдяки свідченням його послідовників, зокрема його найвидатнішого учня Платона, який виклав ідеї вчителя в «Апології Сократа». 

 

⚡️ Відкриваємо секретну формулу успіху: Бути-Робити-Мати ⚡️

 Річ у тому, що більшість людських цілей часто пов'язані з «Мати»: будинок, дачу, сім'ю, фінансову незалежність, високу посаду, можливість подорожувати, струнку фігуру, красивий одяг і... ще багато чого МАТИ. 

Практично усі розуміють: щоб щось Мати, потрібно щось Робити. Тому ставлять цілі й починають Діяти-Робити. Якщо щось не вийшло, значить, робили щось «не так» або не діяли взагалі. Начебто, логічно?! 

 На жаль, мало хто робить ще один важливий крок. Практично ніхто не ставить собі запитання: «Яким я маю Бути, щоб це Робити? Робити саме те, що дасть мені змогу Мати (тобто досягти бажаного)».

 Як ви вже зрозуміли, більшість людей перевертають формулу, починають з Мати, замість Бути! Багатьом здається: «Ось якби я МАВ ресурси, то я б РОБИВ усе, чого душа забажає, і БУВ би щасливим». А як вам інший підхід: Спочатку Бути — потім Робити — потім Мати. Три цеглинки успіху. 

 ⭐️ Усе геніальне просто. Але цей простий підхід гарантує результат практично в будь-якій справі, варто лише почати застосовувати цю формулу! Наприклад: у вас є бажання вивчити англійську (чи китайську!) мову. Як ви думаєте, що необхідно для цього? Із чого розпочинати? Кидатися зубрити самостійно, «гризти граніт науки» або бігти на щоденні курси? Тобто, Робити...Робити... Багато хто так і вчиняє, але не багато хто приходить до фінішу: досконалого знання мови. 

 Тому що спершу потрібно застосовувати власні важливі якості! Тобто, БУТИ цілеспрямованими, дисциплінованими, самоорганізованими, мотивованими, уміти планувати свій час та діяльність.

Ну, а потім уже РОБИТИ: виділити щоденно час  на вивчення мови, регулярно дивитися фільми англійською, записатися на курси з гарними викладачами тощо. І результат неминуче приведе вас до «МАТИ». Ви матимете гарний рівень мови!

 

Мотиваційна скринька для батьків:

1️⃣ Візьміть аркуш паперу і розділіть на три вертикальні колонки.

Угорі зробіть напис: у лівій — Бути, в середній колонці  — Робити і в правій  — Мати.

2️⃣ Запишіть у праву колонку «Мати» все те, що хотіли б мати, про що мрієте: дача, автомобіль, нові меблі, суперробота, яскраві подорожі, освіта, міцне здоров'я, струнка фігура, щасливі стосунки, ввічлива дитина.

3️⃣ У середній колонці «Робити» запишіть усі дії, які треба виконати, щоб отримати ті блага, до яких прагнете.

4️⃣ Тепер ліворуч у колонці «Бути» напишіть, ким і якими ви маєте бути, щоб спромогтися виконати дії з середньої колонки і набути того, до чого  прагнете.

 

🎀 Секрет формули в підвищенні УСВІДОМЛЕНОСТІ! 🎀

Джерело

Немає коментарів:

Дописати коментар