вівторок, 30 серпня 2022 р.

8 порад як знизити тривогу або стрес від психолога UAMH Марини Зінченко

 UA Mental Help

⚡️8 порад як знизити тривогу або стрес від психолога UAMH Марини Зінченко
🔔 Тривога – це емоційний прояв з відчуттям невизначеності і очікуванням негативних подій.
Це пригнічений стан, який може супроводжуватися як фізичними проявами (м’язова напруга, тремор, посилене потовиділення, прискорене серцебиття, відчуття браку повітря, запаморочення, проблеми зі сном, зміни в режимі харчування порівняно зі звичним), так і поведінковими реакціями (зниження концентрації, нервозність, неможливість розслабитися, зайва метушливість, роздратованість).
Часто ми самостійно намагаємося впоратися з цим відчуттям. Але тут дуже важливо вміти розрізняти панічну атаку від тривожної, легку тривогу і тривожний розлад, тривогу, як адекватну реакцію на подію і тривогу, викликану тільки нашими думками, без потенційної загрози. Коли ми розуміємо, що з нами відбувається, ми швидше і ефективніше можемо собі допомогти. Ми, психологи, працюємо для вас в тому числі заради просвітництва і роз’яснення ваших емоцій і реакцій психіки, тому не соромтеся звернутися за допомогою, якщо ви потребуєте цього.
❗️Важливо! Розуміти і розрізняти тривогу, яка шкодить, і реальну небезпеку, якій потрібно запобігти.
Колеги неодноразово писали на сторінці про техніки заземлення або швидку саморегуляцію. Це швидка допомога, яку ви можете застосувати власними силами, дозволяє заспокоїтися та повернути себе в стан критичного мислення. Нагадаю коротко:
🔸Концентруємося на диханні
🔸П’ємо воду
🔸Розглядаємо предмети навколо нас, називаємо їх кольори
🔸Стаємо ногами на землю і чітко відчуваємо свої стопи, відчуваємо землю/підлогу під ногами.
Тримаймося! Ментальний фронт не менш важливий за інші. Бережіть себе! І пам’ятайте – не завжди погане, про що ми думаємо, обов’язково має відбутися. Ми набагато могутніші, ніж усвідомлюємо це 🇺🇦💪

Немає коментарів:

Дописати коментар