четвер, 8 грудня 2022 р.

До всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

 Florence Centre

🤓 До всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» 🤓
Щорічно (починаючи з 1991 року) в Україні з 25 листопада до 10 грудня включно проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Мета акції – привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.
⚠️ Хоча за даними офіційної статистики Нацполіції кількість звернень у першому півріччі 2022 року зменшилась на 27,5% (у порівнянні з таким самим періодом 2021 року), причин радіти немає. Окрім насилля, яке принесла війна, домашнє насильство залишається на високому рівні. Порахувати кількість випадків важко, оскільки частина країни є окупованою, а в іншій частині постійно відбувається рух населення. І, змінюючи місце проживання, люди часто не знають куди звертатися по допомогу, а деякі взагалі не помічають проблем або соромляться про це розповідати.
🚩 В умовах війни особливо зріс рівень психологічного насильства. Воно з’явилося навіть у тих родинах, в яких раніше жодним чином не проявлялося. Особливо це характерно для сімей внутрішньо переміщених осіб, які втратили соціальні зв’язки, роботу, змінили місце проживання. Найчастіше «авторами» насильства стають чоловіки, оскільки їм значно важче дається втрата роботи та зміна сфери діяльності.
‼️ Однак ні війна, ні будь-що інше не може стати виправданням насильству!
✍️ Посилання на пізнавальне ТЕСТУВАННЯ щодо визначення особистого рівня обізнаності та розуміння проявів домашнього насильства, а також видів відповідальності за скоєння такого насильства (https://platfor.ma/specials/bye-znachyt-syade-test/).

Немає коментарів:

Дописати коментар