пʼятницю, 5 травня 2023 р.

Розвивальні ігри — один з найкращих варіантів спільного дозвілля для дітей та батьків

 ГО "Смарт освіта"

Розвивальні ігри — один з найкращих варіантів спільного дозвілля для дітей та батьків.
Не важливо, дощ за вікном чи сонячна погода, ми підготували цікаві та головне корисні ігри, в які можна грати будь-де. Вони допоможуть глибше пізнати дитину, встановити з нею тісніший емоційний зв’язок. Розробниця — психологиня Світлана Ройз.
🎲 «Обійманці»
«Обійманці» — це проста терапевтична гра для дітей різного віку. Гра складається із 12 ілюстрованих карток, на яких зображені різні види обіймів. В основі гри лежить практика тактильної близькості. Вона покликана допомогти дітям впоратися з внутрішньою тривогою, страхом тактильності та відчути опору батьків. Також тут зібрані ідеї поробок, які дитина може створювати самостійно або разом з батьками.
Правила: учасник витягує картку, на якій зображений один із видів обіймів, і має відтворити їх. Наприклад, обійми кошеняти — це ніжні дотики щічками та носиками, як це роблять коти. Картки можна обирати свідомо чи випадковим чином.
Тут ви можете знайти онлайн-версію гри: https://cutt.ly/99LATj6
🎲 «Скажи мені: сила запитань»
Гра буде однаково цікавою для дітей та дорослих. «Скажи мені: сила запитань» — це 119 запитань з семи розділів, які охоплюють різні сфери життя. Основні теми: уява, взаємини, тілесність, поведінка, почуття. Запитання залучають різні канали сприйняття та півкулі мозку. Гра покликана допомогти дітям відчути близькість, прийняти схожі та відмінні риси людей. Оскільки грати можна й на самоті, це дає поштовх до самопізнання та відчуття власних ресурсів.
Правила: кожен по черзі дістає картку, читає запитання та відповідає. Якщо хтось із гравців теж хоче дати відповідь на запитання і ніхто не проти, то учасник також дає відповідь. Грати можна з дітьми від 5 років, кількість учасників не обмежена.
Гру можна завантажити за посиланням, роздрукувати та випробувати на практиці: https://drive.google.com/.../1xgxD6RhcuBPCAQpOtIvHEPi7o6...
І хай ваші вихідні будуть ресурсними та пізнавальними 👪

Немає коментарів:

Дописати коментар