неділю, 18 квітня 2021 р.

Випускникам 11-х класів

 ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ ВИПУСКНИКІВ І БАТЬКІВ‼

 

🟥Учні, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2020/2021 навчальному році, звільняються від проходження державної підсумкової атестації. 

13 квітня 2021 року відповідний закон № 5014 ухвалила Верховна Рада України.

🟥Окрім того, законодавчими змінами передбачено, що учні, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2020/2021 навчальному році, мають право пройти державну підсумкову атестацію, зокрема у формі ЗНО, за власним бажанням.

 Деталі тут: https://bit.ly/3g6u0c7.

Джерело


Після новини про звільнення від ДПА 11-класників цього року в учнів та батьків виникло чимало питань. Зараз спробуємо розібратися, що означає це рішення для випускників-2021. 


 

 

💁 Нагадуємо, що сучасна система ЗНО передбачає для 11-класників складання іспитів “2 в 1” так би мовити, за які учень отримує:

 

1. Оцінку в шкільний атестат (оцінка ДПА за шкалою 1-12 балів) та

2. Бал для вступу до ВНЗ (результат ЗНО за шкалою 100-200 балів).

 

Вчора скасували першу складову, точніше зробили її необов'язковою. Учень самостійно вирішуватиме, чи отримувати йому оцінку за ДПА в свідоцтво про повну загальну середню освіту.

 

Розглянемо 4 сценарії випускника-2021, щоб зрозуміти суть рішення.

 

👉 СИТУАЦІЯ № 1. Учень 11 класу не планує вступати до університету у 2021 році. ДПА для нього — це можливість підвищити бал свідоцтва про освіту, але його і так усе влаштовує. У лютому він зареєструвався на проходження ДПА, але після вчорашньої новини зрадів, що не буде проходити ці тестування. Таким чином в його свідоцтві про повну загальну середню освіту буде зазначено, що він звільнений від проходження ДПА.

 

👉 СИТУАЦІЯ № 2. Учень 11 класу планує вступати до університету у 2021 році. Він сумлінно готувався і впевнений, що матиме високі результати. Він має бажання покращити середній бал документа про освіту, тому проходитиме всі заплановані тестування і попросить виставити йому оцінки за ДПА  в додаток до свідоцтва про повну загальну середню освіту.

 

Учень пройде тестування з 4 предметів:

1. Українська мова / українська мова та література

2. Математика

3. Історія України / іноземна мова 

4. Історія України / іноземна мова / біологія / географія / фізика / хімія

 

👉 СИТУАЦІЯ № 3. Учень 11 класу планує вступати до університету у 2021 році. Він хоче зосередитись лише на підготовці до вступу і не витрачати час на підготовку додаткового 4-го предмету лише для того, щоб покращити середній бал документа про освіту. Тож він складатиме ЗНО з трьох предметів і не ініцюватиме внесення оцінок ДПА у свій документ про освіту. У його свідоцтві про повну загальну середню освіту буде зазначено: “звільнений від проходження ДПА”.

  

👉 СИТУАЦІЯ № 4. Учень 11 класу планує вступати до університету за кордоном. 

Він має самостійно визначити, чи потрібно йому підвищити бал атестату за рахунок оцінок ДПА. Якщо потрібно — він складає ДПА, якщо ні — не складає.

 

  Поділіться цим дописом. Чим більше батьків будуть в курсі, тим більше шансів у дітей на якісну підготовку до ЗНО!

 

Не втрачайте унікальний шанс якісно підготуватися до вступу! Реєструйте учнів 9-11 класів на безкоштовну симуляцію реального ЗНО разом з Освітнім центром №1 в Україні! 👉 http://bit.ly/ZNO-probne-may-2021


Джерело

P.S. Можливо Ви пропустили роз'яснення до пробного ЗНО

Немає коментарів:

Дописати коментар