вівторок, 12 січня 2021 р.

Розвантаження

 


Навіть якщо ви ніколи не вміли малювати, розфарбовування мандал припаде вам до душі. Вдома або у творчій студії, самотужки чи в компанії близької людини. У будь-якому випадку, результат того вартий! Адже, мандала-терапія дасть вам:
• пробудження внутрішніх ресурсів, здатних зцілити вас,
• знаходження центру внутрішньої сили,
• підвищення рівня самоприйняття і самоповаги,
• гармонізацію своєї особистості,
• новий погляд на ситуацію,
• досвід медитації.

 

Слово «мандала» має давнє походження, ще з санскриту воно перекладається як «священний коло». Де сам коло — це символ, що втілює модель всесвіту, від малого до великого, від схематичного зображення клітини людини до «карта космосу»

У багатьох давніх культурах особливо на Сході, в культурі індусів, буддистів, мандала вважається священною, а її малювання використовують для духовного розвитку та зцілення тіла.

Спочатку мандали малювали кольоровим піском, що досі практикують Тибетські Ченці, сьогодні ж мандалу малюють, вишивають, вибивають на тканині та шкірі, зображують на піску, роблять з вітражів і взагалі застосовують майже всі види творчості!

У психології мандала — це символічне зображення внутрішнього світу, найбільш безпечне для нашого сприйняття. Коло створює відчуття захищеного простору, і це відчуття сприяє більшому розкриттю в момент творчості, дозволяючи проявитися найважливішого і глибинного.

Мандала є однією з технік ізотерапії.

 

Для чого малюють Мандали в психології?

 

Мандала створена руками людини унікальна і не повторима. Вона є продуктом творчості, не тільки наших рук і свідомості, а в першу чергу несвідомого. Саме тому мандала мов дзеркало нашої душі! Проблеми, радості, тривоги, фізичний стан організму, ресурси та багато іншого — все це знаходить своє відображення в мандалі. У процесі малювання мандали ми можемо гармонізувати свій стан! Адже те, що оточує нас — всього лише віддзеркалення того, що всередині, а значить, змінивши внутрішній стан, ми автоматично змінюємо те, що нас оточує зовні.

 

Так що ж означає Мандала?

Мандала — це творчий пошук.

Мандала — це терапія мистецтвом.

Мандала — це пізнання себе.

Мандала — це можливість пізнати іншого.

Мандала — це спосіб соціальної адаптації.

 

Як працювати з мандалою.

 


Час роботи з одного мандалою 20—60 хвилин. Якщо дитина втомилася, їй можна дати можливість продовжити працювати з мандалою наступного разу.

Використання мандали як засіб для релаксації та розслаблення:

1. Розмальовування мандали має приносити радість. Головне правило: працювати без примусу.

2. Прикрашення мандали має сенс, якщо вибрати мандалу самостійно. Не можна нав'язувати вибір мандали.

3. Розмальовування мандали вимагає високої концентрації уваги, тож дитині необхідно позитивне підкріплення з боку дорослого.

4. При прикрашення мандали не можна давати установку на колір. Кожен має робити вибір самостійно. Адже тільки ви вирішуєте, який колір потрібний у даний момент.

Можете скачати файл зі зразками мандал для розмальовування

Немає коментарів:

Дописати коментар