пʼятницю, 8 липня 2022 р.

Психологічна хвилинка

 Хаб стійкості

🌅 Завершується день і це гарний момент підвести підсумки пережитого за сьогодні. Або почати це робити.
👉 Коли ми стикаємося з життєвими викликами, болісними подіями чи випробуваннями, нам важливо знайти слова, щоб висловити пережите, почути і зрозуміти себе, «укласти» спогади у нашій пам'яті, зцілити те, що потребує зцілення.
✍️ Важливо писати про пережите, щоб осмислити свій життєвий досвід та винести з нього уроки на майбутнє.
🌿 Це покращує психічне та фізичне здоров’я, зміцнює психологічну стійкість, плекає особистісний зріст.
📖 Спроби описувати пережите на письмі можуть перерости у звичку вести щоденник – а це не тільки про біль, записуйте також світлі, щасливі спогади, відкриття, мрії, мудрі вислови – щоденник може служити скарбничкою пам’яті.
І ще: «Писати – це дарунок собі. Але це теж можливість подарувати свою історію іншим…» – Емі Тен

Ви можете писати на папері чи в компютері, говорити у диктофон чи вголосважливий не стільки спосіб, скільки можливість висловити те, що є в глибині душі, знайти слова, щоби передати те, що пережили, що відчуваєте.

Використовуйте цю техніку, щоб писати про нещодавні болісні події. Але це може бути і про події вашого життя, які уже далеко – але тим не менше, вони болять, потребують уваги (певний період вашого життя, стосунки, сенс життя, сприйняття себе, мрії).
Коли ви пишетеви не лише висловлюєте себе, але й слухаєте себе. Дозвольте тій частині вас, що несе в собі болісний досвідвільно говорити. А іншій частині вас співчутливо слухати і мудро, з любовю відповідати.

Немає коментарів:

Дописати коментар